Безплатни лекции и мамологични прегледи в Първа АГ болница

2
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

В Първа АГ болница „Света София“ в столицата започват серия от лекции, посветени на кърменето.

Всеки четвъртък на следващите четири седмици от 15:00 часа в болницата „Света София“ (с адрес ж. к. Красна поляна, ул. „Михалаки Ташев“ 2, ет. 4) ще има лекции, представени от изтъкнати български специалисти в областта на неонатологията.

Бъдещи и настоящи майки могат да получат безценни съвети по следните теми:

„Кърмене и хранене на недоносените бебета“, доц. д-р Ралица Георгиева – Национален консултант по неонатология (09.05.2013 г. от 15:00 часа);

„Хранене и превенция на затлъстяването в детска възраст“ – д-р Велимир Симов, завеждащ Отделение за недоносени деца към Първа МБАЛ гр. София (16.05.2013 г. от 15:00 часа);

„Хранене и превенция от алергии“- д-р Красимира Иванова, завеждащ Неонатологично Отделение в ПСАГБАЛ „Св. София“ (23.05.2013 г. от 15:00 часа); „Пробиотици и пребиотици“ – Ипократис Пападимитракос, диетолог.

Входът е свободен, като всяка жена, присъствала на лекциите, ще има възможност да се прегледа безплатно в Мамологичния център на Първа АГ болница „Света София“. Прегледите ще бъдат извършвани след предварително записване.

Кърмата няма адекватен заместител, защото съдържа живи човешки клетки и имунни защитни вещества. Хранителното съдържание на кърмата се променя според нуждите на бебето, докато то расте и се развива, припомнят от болницата.

Майчината кърма спомага за развитието и изграждането на естествен имунитет. Кърменото бебе се развива по-добре и боледува по-малко, предпазва се от инфекции на храносмилателната система и алергии. Кърменето намалява и вероятността от възникване на ортодонтски и зъбни проблеми.