7 съвета за предпазване от косопад при боядисване на косата

1
Добави коментар
skandalno
skandalno

Боядисване на косата без страх от косопад

7 съвета за предпазване от косопад при боядисване на косата

Косопад и боядисване на косата

Купувайте боя само от сигурни магазини

Препоръчително е да бъдете особено внимателни по отношение на местата, откъдето купувате боята си за коса. В никакъв случай не се подлъгвайте да вземате продукти от несигурни търговци по улици и пазари, само защото ще спестите лев или два. Пазарувайте в магазини, където ще ви издадат касов бон и ще гарантират липсата на вредни съставки. Не забравяйте, че при боядисване много лесно може да увредите скалпа и да предизвикате косопад, особено при наличие на забранени химикали.

Прочетете указанията на производителя

Един от най – важните съвети за боядисване на косата е винаги да прочетете ръководството за употреба. Ако знаете как да проведете процедурата правилно ще се предпазите от не само от косопад, но и от цял куп други усложнения. Дори и да използвате една и съща марка от години, направете си труда да прочетете инструкциите, които може да са доста променени поради една или друга причина.

Направете тест

Един от сигурните начини за превенция на косопад при боядисване е да се направи тест преди процедурата. Медиите са пълни със съобщения за тежки алергични реакции след употреба на даден продукт, а последствията понякога са ужасяващи. Затова играйте на сигурно и първоначално оцветете само малък кичур.

Осигурете си помощник

Прилагането на процедурите за оцветяване на косата не винаги е лесен процес. Затова е умен ход да си намерите помощник, който не само ще нанесе новият цвят по – равномерно, но и ще ви напомни кога трябва да измиете главата си. Ако останете повече време с химикалите, много лесно може да си докарате косопад и след това да минат месеци, преди да се покаже новата коса.

Сменяйте цветовете плавно

Понякога искате да направите драматична промяна със себе си и да смаете всичките си познати. Това обаче не е препоръчително, защото рязката смяна ще изтощи косата, възможно е да я изгори и тогава със сигурност ви очаква косопад. Изберете новия цвят с разлика от три нюанса и изчаквайте между процедурите поне две седмици. Така ще осигурите корените и ще намалите в пъти възможността от неприятни последици.

Използвайте правилните техники

Правилната техника за боядисване на косата е още едно оръжие срещу усложненията от косопад. Не забравяйте, че ако новият цвят е близък до съществуващия в момента, добре е боята да се нанася само по краищата на космите. Може да използвате и широк гребен, за да разнесете равномерно по цялата дължина.

Боядисването на косата е забавно, но никога не забравяйте, че може да предизвика косопад. Всеки път четете инструкциите и правете тест. Ако забележите изтощение в космите прекратете с козметичните процедури за известно време и осигурете почивка.

06. май 2013 15:16:13 от Косопад

Категории: Косопад – Статии |
Етикети: kosopad, косопад, косопад и боядисване |
Напишете Коментар