Наш топофицер марширува с дясна ръка – десен крак

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Командващият Гергьовския парад генерал-майор Константин Попов, който е и началник на Военно-въздушните сили, взриви социалната мрежа с грешна стъпка на жълтите павета навръх 6 май. Вместо с уставната комбинация дясна ръка – ляв крак и обратното, генералът води военните в странен марш – дясна ръка – десен крак. Генералски „Харлем шейк“!, избухнаха в мрежата бивши и настоящи военни. Неудобната стъпка на генерала бе оприличена от зевзеците и на елемент от „Гангнам стайл“. Четвърти ден след парада критиците на армията не мирясват да леят обиди заради грешката.

Каквито ни генералите, такава ни и армията! Десен крак и дясна ръка… така някои роботи само маршируват… СРАМ!, възмущават се един през друг униформените. Във втори клас и аз така марширувах…после се научих, подиграва се дама, попаднала сред мъжката компания на служили в казармата.

427 души са споделили скандалната снимка във Фейсбук. Част от коментаторите се възмущават, че именно това е бъдещият Началник на отбраната, тъй като постът от ген. Михо Михов насам се заема преобладаващо от пилоти, а мандатът на настоящия генерал Симеон Симеонов, също въздушен офицер, изтича тази година.

Смешници, една ловна дружинка от Палермо има повече огнева мощ от нашата „армия“… слуги на американци, чиито заплати плащаме ние…, вилнеят в мрежата привържениците на войската от времето на Варшавския договор.

Сред острите забележки обаче се срещат и защитници, които оправдават генерал Попов с това, че не е строевак. Верни до кръв на устава военни обаче настояват: „Където свършва уставът, там започва ВВС.“ Генералът явно не е свикнал да ходи по земята, но сега ще му се наложи, тъй като няма пари за авиация, припомня коментатор.

„Не мога да скрия разочарованието и отвращението от жалкият ви коментар.Първо нямате уважение към личността, после към пагона и най-накрая към професионализма на командира на ВВС. Когато можете да се похвалите с образованието, опита и всички награди и признания, които този човек е получил през кариерата си от български и международни институции, тогава евентуално можете да го корите за строевите му умения…а аз съм сигурен,че не можете…Така,че по-добре замълчете за да не се излагате“, брани генерала добронамерен човек в мрежата.

А на всички злобни коментатори бих пожелал, поне за минутка да се поставят в ролята на командващ парада,да почувстват как погледите на целия политически и военен елит, а чрез медиите и на целият народ са насочени към тях, и им гарантирам,че не строевата крачка ами цялата си граматика ще глътнат и изобщо няма да знаят къде се намират…, продължава той.

Аз имам честа да познавам този достоен генерал!И само коментирах,че все пак не е редно десен крак, дясна ръка? Вече не мога да достигна неговата слава, но всеки човек си притежава собствените достойнства, а е и „човешко“ да сбъркаш понякога,нали?, е написал във Фейсбук Сашо Перчемлиев.

БЛИЦ огледа внимателно снимките от Гергьовския парад и откри, че генералът в действителност само на моменти се е обърквал, а в по-голямата си част е бил в правилна крачка. Вероятно притеснението си е изиграло ролята и един от най-симпатичните генерали изобщо в българската армия е попаднал несправедливо под обстрел в социалната мрежа. /БЛИЦ