Балканският винен форум организира майсторски класове в София

1
Добави коментар

Майсторски класове и лекции ще обогатяват фестивалната част на Балканския винен конкурс и фестивал (BIWC), който ще се проведе на 18 и 19 май 2013 г. в Гранд Хотел София. По думите на организаторите му, събитието, което пожъна голям международен успех след първото си издание миналата година, ще свидетелства чрез тазгодишния си сценарий за невероятната бизнес симбиоза между балканското вино и туризъм.

Целта на провеждането на майсторските лекции и класове е постигането на максимална близост между винените любители и балканското винено богатство. Те ще бъдат представени от световни винени фигури като Кристи Кентърбъри (САЩ), Танер Огутоглу (Турция), Константинос Лазаракис (Гърция), както и Саша Спиранец (Хърватска). Сред лекторите на събитието ще фигурират още Андреас Викхофф (Австрия), Джейми Гууд (Великобритания), Алесандро Гричиоли (Италия), Луиз Алберто (САЩ) и Душан Йелич (Сърбия).

Една от водещите новости в програмата на тазгодишния Балканския винен конкурс и фестивал е конференцията на тема „Виното и Винения Туризъм на Балканите – Възможности за Развитие и Сътрудничество“. Тя ще бъде проведена на 17 май от 10:00 до 17:00 часа със съдействието на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Нейната цел е да докаже пред международния бизнес и винен елит за тясната връзка, съществуваща между дионисиевия елексир и самобитните туристически условия на Балканите при промотирането на целия регион.

Участници в конференцията ще бъдат Балканските търговски камари, Балканските винени асоциации, водещи международни туристически агенции и тур оператори, винопроизводители, световнопризнати фигури във винения бранш, както и представители на българското и Балканско бизнес общество.

За първи път ще бъде организирана и специализирана търговска дегустация за журито на BIWC 2013, за международните вносители, дистрибутори, за посланиците и търговските аташета към посолствата в България, международни винени журналисти и блогъри. Тя е насточена за 18 май от 11:00 до 13:00 часa. Желанието на организаторите на събитието е максимално да бъдe oсигурено промотирането на балканските вина като им помогне да заемат полагащото им се място, както на винения пазар, така и на масата на винените любители от целия свят.

Етикети:

конкурс | вино | фестивал | biwc | балкански винен конкурс и фестивал