Изпитани рецепти против всякакъв косопад

1
Добави коментар
skandalno
skandalno

Изпитани рецепти против всякакъв косопад

Полезни рецепти за блестяща коса

Появата на косопад и неговата най – тежка форма тоталното оплешивяване, вече е често срещано явление дори и сред младите. Тенденциите показват, че олисяването от години насам не е запазена марка на средната възраст и пенсионерите,  все по – често засяга момичета и момчета по на двадесетина години.

kosopad- recepti

Това е пряко следствие от трудния и в пъти усложнен начин на живот в съвременното българско общество. Конкретните причини за косопад при младите са стресът, замърсяването на околната среда, наркотиците, алкохола и цигарите.

Това, което хората не осъзнават е, че въпреки всичко могат да имат буйна и красива коса с полагането на сравнително малко усилия, чрез които да противодействат на последиците от замърсяването и вредните навици. Косата изисква наличието на някои задължителни вещества, като например протеини и витамини. Ако не сте в състояние да ги набавите на помощ идват домашно приготвените рецепти при косопад, които в повечето случаи са много ефективни.

В тази статия ще намерите няколко отлични рецепти против косопад, които са подходящи при всякакви случаи на олисяване и за всякакъв тип коса.

Натурални рецепти при косопад и с грижа за косата
Маска за блестяща коса

Необходими са ви една чаена лъжичка мед и четири чаши гореща вода, които да смесите. Намокрете косата и нанесете сместа равномерно. За най – голям ефект при косопад не измивайте, след като изсъхне.

Екзотична плодова маска при косопад и за подхранване

Необходими продукти: ½ банан, ¼ пъпеш, ¼ авокадо, 1 супена лъжица масло от пшеничен зародиш, 1 супена лъжица кисело мляко и 1 капсула витамин Е.

Отворете капсулата с витамин Е и излейте съдържанието в подходяща купичка. След това добавете останалите съставки и разбъркайте старателно до получаване на равна консистенция. Нанесете с масажиращи движения по скалпа и косата, оставете да престои 15 минути. Измийте обилно с хладка вода.

Рецепта при косопад с кисело мляко

За тази полезна маска срещу косопад са ви необходими 1 яйчен белтък и 6 супени лъжици натурално кисело мляко (използването на наподобяващ продукт е безсмислено). Разбийте белтъка докато стане на пяна и след това смесете с млякото. Покрийте косата и скалпа с тази комбинация и оставете за 15 – 20 минути. Изплакнете напълно.

Третиране против пърхот

Вземете 7 супени лъжици мащерка и 2 чаши вода. Сложете ги на котлона и кипнете за 10 минути. Оставете течността да изстине и след това прецедете. Намокрете косата си и нанесете сместа с масажиращо движение върху скалпа. Не изплаквайте, оставете главата да изсъхне сама.

06. май 2013 17:38:19 от Косопад

Категории: Рецепти при косопад |
Етикети: kosopad, пърхот, рецепти при косопад |
Напишете Коментар