On the Road / По пътя (2012)

2
Добави коментар

## Режисьор : Walter Salles

## В ролите : Garrett Hedlund, Sam Riley, Kristen Stewart, Viggo Mortensen, Amy Adams, Kirsten Dunst, Steve Buscemi, Alice Braga, Terrence Howard, Elisabeth Moss

## Държава : Франция, Великобритания, САЩ, Бразилия 

## Година : 2012

## Времетраене : 02:19:42

## Резюме : Най-после новаторският роман на Джак Керуак за младежи, търсещи свободата и себе си, е екранизиран. Тази типично американска книга е адаптирана от бразилския режисьор Валтер Салес и пуерториканския филмов сценарист Хосе Ривера, които стоят и зад още един незабравим филм „по пътя“ – Мотоциклетни дневници. Те разкриват американската митология така, както вероятно само външен човек може да го направи, и създават един филм толкова лиричен и разкрепостяващ, колкото и любимата класическа творба, която го вдъхновява. По пътя е портрет на едно поколение, което не се страхува да престъпва правилата в своето търсене на смисъл.

Филмът проследява разказвача на историята Сал Парадайс (с прототип самия Керуак) – амбициозен писател и внимателен наблюдател, привлечен от енергията и харизмата на своя приятел Дийн Мориарти, чийто прототип е приятеля на Керуак – Нийл Касиди. През погледа на Сал се докосваме до света на бийт поколението, когато той се присъединява към Дийн в едно пътуване през душевния и материален пейзаж на следвоенна Америка. Дийн си проправя път през главните и второстепенни пътища на нацията със запои и постояно въвличане в неприятности покрай многобройни секс авантюри, докато Сал къта ценни спомени, които по-късно да използва като писател. Наблюдава и бурната връзка на Дийн с разкрепостената си любовница Мерилу, която се влачи с тях като част от групата. Не след дълго към тях се присъединява и Карло Маркс (чийто прототип е Алън Гинсбърг). Те се отправят на път с очуканата си кола и с цялото време на света да опознават всякакви състояния под опиянението на наркотици, алкохол и секс. Но хедонизмът, дори и от трансцедентален тип, има своите граници. 

On.the.Road.2012.BRRip.XviD.5rFF