Дете изгонено от училище заради прическа

1
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

Дете изгонено от училище заради прическа

Момчето се появило с неподходяща прическа в клас

5-годишният Итън Клос от щата Охайо бе отстранен от училище, тъй като ръководството преценило, че момчето е не само с неподходяща, но и неприлична прическа.
Когато момчето се появило в клас, то предизвикало истински фурор с новата си прическа. Всичките му съученици искали да докоснат гелосаната нагоре и направена на бодлички коса. Итън също много харесвал новата си подстрижка, но положителните емоции свършили с появата на учителката. Тя както и всички останали от училищното ръководство на Основно и среднообщообразователно училише Рийд в градчето Спрингфилд, щата Охайо, преценили, че тази прическа не е подходяща за 5-годишния Итън.

Заради тази прическа Итън бе отстранен от училище

5-годишното момче било отстранено от училище и изпратено вкъщи. То можело да се върне в клас едва когато косата му не изглежда толкова диво и няма да отвлича вниманието на съучениците му.
Класният ръководител на момчето Грег Морис обясни, че в училищния правилни точно и ясно е посочено, че няма да бъде толерирано облекло или друга част от външния вид на възпитаниците, което да е неприлично или да отвлича вниманието от учебния процес.
За да може да се върне отново на училище, майката на Итън, Кешиа Кастъл, била принудена да обръсне косата на сина си.

Антоанет Иванова

Клюки.вс препоръчва и: