Френски маникюр

16
Добави коментар
mimmss
mimmss

Стъпка 1
Преди да нанесете лака е важно предварително да подготвите ръцете и ноктите си. Първо ексфолирайте кожата на ръцете си, като ги масажирате с малко количество лосион за почистване на тяло. Изплакнете с вода и подсушете добре. Една от основните причини за явлението напукана кожа на ръцете е не доброто им подсушаване след измиване.

Стъпка 2
Изпилете ноктите си. Ако те са чупливи или склонни към нацепване, тогава заглаждайте повърхността им и поддържайте ръбовете им заоблени. Когато пилите ноктите си, движете пилата равномерно, в една и съща посока, от външния ръб към центъра на нокътя. Резките движения могат да увредят нокътната плочка. Ползвайте пила с гладка повърхност, която се плъзга с лекота по ноктите.

Стъпка 3
Нанесете върху ръцете си пласт сладко бадемово масло, за да подхраните и омекотите кожата си. След това увийте ръцете си в предварително затоплена кърпа и се отпуснете за около 15 минути. Отвийте ръцете си и с помощта на гумирана шпатулка внимателно почистете кожичките в основата на ноктите. Никога не използвайте метална ножичка за кожички тъй като тя би могла да накъса кожата. Изплакнете ръцете си с топла вода и ги подсушете внимателно, за да отстраните остатъците от бадемовото масло.

Стъпка 4
Нанесете слой основен лак по цялата повърхност на ноктите си и изчакайте няколко минути, за да изсъхне. Това ще помогне за подсилване структурата на ноктите. Освен това основният лак заравнява неравностите по повърхността на ноктите, и ги прави гладки и подходящи за нанасяне на полиращия лак.

Стъпка 5
За да подчертаете правоъгълната форма на ноктите си, изрисувайте права линия по продължение на външния им ръб, следвайки естествената им извивка. Нанасяйте канта в посока от двата края към центъра. Повечето комплекти за маникюр включват и специални лепенки, които могат да се ползват като ориентир при поставяне на канта по ръба на ноктите. Докато нанасяте лака поставете ръката си върху плоска повърхност и стабилизирайте ръката, с която държите четчицата. Оставете лака да изсъхне.

Стъпка 6
И накрая, нанесете пласт полупрозрачен розов лак върху цялата повърхност на всеки един от ноктите. Той ще подчертае белия кант по външните ръбове на ноктите и ще придаде завършен вид на вашия маникюр Изчакайте 10 минути, за да изсъхне лака. За допълнителен блясък и защита на ноктите бихте могли да нанесете и безцветен гланц за нокти.