Онлайн игрите стават все по-популярни

1
Добави коментар
embaka
embaka

Въпреки че нищо не може да се сравнява с епичните сингъл кампании, които могат да ви задържат пред вашето РС или любима конзола със седмици, все повече геймъри влизат онлайн, за да играят там.

Това личи от последните резултати на NPD Group, според които 72 процента от американските геймъри играят онлайн от началото на годината.

Това е увеличение с 5 процента спрямо същия период през 2012 г. Продължителността на онлайн сесиите също е нараснала с 9 процента.

Според Online Gaming Report 2013 топ платформата за игра в мрежата е домашният компютър, който се ползва от 68 процента от геймърите за онлайн игри. В това има логика предвид, че РС-то по принцип е свързано с мрежата, но в същото време тази стойност е леко понижение – с 4 процента – спрямо миналата година. В същото време и противно на всяка здрава геймърска логика мобилните устройства като смартфони и таблети стават по-популярни за онлайн игра и в момента държат 12 процента от дела на онлайн гейминга.

Повечето геймъри (62 процента) все още предпочитат физическия носител, при все, че за миналата година тази стойност е била 65 процента.