Ревю: Casio Edifice EQS-500DB-1A1 | Блогът на CasioWatches

35
Добави коментар
vandv
vandv

Марката Casio  първоначално се е свързвала най-вече с часовници с калкулатори. Това обаче се променя с пускането на популярната й линия G-Shock.  Моделите, включени в нея, са с различни дизайни и цветове и могат да издържат на различни влияния от околната среда.  Компанията разширява продуктовата си гама и със серията Pathfinder, която включва часовници с множество функции и спортна визия. Японският производител обаче доказва, че може да изненада още повече клиентите си и прави това с поредната си успешна колекция – Edifice.

Моделът EQS-500DB-1A1 е един от най-атрактивните модели в серията Edifice. Той се зарежда сам, което означава, че собственикът му не се налага да сменя батерията. Това се дължи на факта, че часовникът разполага с уникална соларна система, която позволява захранване от светлината. След като той бъде напълно зареден, може да работи до 5 месеца преди да е необходимо батерията му да се зарежда отново.

Конкретният модел има корпус, изработен от неръждаема стомана, и е с минерално стъкло. Водоустойчивостта му е 10 бара. Тежи 164 грама, а размерите му са 50 x 45.8 x 12.3 мм. Не е нито твърде голям, нито твърде малък. Верижката също подхожда на модела и го прави удобен за носене.

EQS-500DB-1A1 има функция световно време, което означава, че собственикът му може да се осведоми за точния час в 29 различни града по света. Точността му е +/- 15  секунди в месеца. За да се види времето в конкретен град, просто трябва да се насочи стрелката за секундите (тази в червено) към едно от 29-те имена на градове, изписани върху циферблата.

Часовникът има също и аларма, напълно автоматичен календар до 2099 година.  Показва дата от месеца и ден от седмицата, изобразени аналогово в две отделни скали – една под друга. EQS-500DB-1A1 е оборудван с хронограф с точност 1/100 от секундата.  Моделът не разполага с дигитален дисплей и затова трябва да се разчита на стрелките за ориентация сред информацията, изобразена на дисплея.

Стрелките на модела са фосфорициращи и предоставят достатъчно количество светлина, за да може да се види колко е часът дори и в по-тъмна среда.

В  заключение може да се каже, че EQS-500DB-1A1 е модел, който може да бъде носен както в планината, така и в офиса. Той е спортен, разполага с необходимите за по-динамичните натури функции и същевременно е достатъчно стилен, за да бъде носен и в по-официална обстановка. Това, че е произведен от Casio, е гаранция за неговото високо качество и здравина. Той може да устои на предизвикателства, които отправя животът, и същевременно да продължи да работи изключително добре.

 Casio Edifice EQS-500DB-1A1

Часовника, обект на това ревю, можете да намерите в онлайн магазина ни като кликнете на линка: http://casiowatches.bg/edifice-solar-eqs-500db-1a1.html

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 9.9/10 (7 votes cast)

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: +4 (from 4 votes)

Ревю: Casio Edifice EQS-500DB-1A1, 9.9 out of 10 based on 7 ratings