Петър Стойчев и Йорданка Фандъкова откриха нова фитнес площадка в „Красна поляна“

1
Добави коментар

От днес жителите на квартал „Красна поляна“ се радват на нова придобивка. Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев, неговите заместници Йордан Йовчев и Иван Ценов, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, кметът на район „Красна поляна” Иван Чакъров и председателят на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов откриха комбинирана фитнес площадка.

„Щастлив съм, че мога да открия нова спортна площадка, която предоставя възможност на малки и големи да спортуват безплатно. Надявам се тази наша инициатива да бъде продължена и в бъдеще, защото хората имат нужда от достъпни места за спорт”, каза министър Петър Стойчев.

Кметът Йорданка Фандъкова благодари на спортния министър и неговия заместник Йордан Йовчев, че след прекратяване на състезателните си кариери продължават да радват хората, но не със спортните си успехи, а с изграждането на такива площадки.

Това е втората фитнес площадка в София, която се реализира съвместно от МФВС, БСТ и Столична община. Фирмата изпълнител на проекта е „Спорт парк фитнес- България” ООД, специализирана в монтажа на фитнес съоръжения на открито. До дни предстои откриването и на третата обещана от министър Стойчев площадка в столицата. До края на месеца Министерството на физическото възпитание и спорта ще изгради още пет площадки в градовете Смолян, Шабла, Бяла Слатина, Белене и Крумовград.