Сестрата на Борисов: Огънят срещу брат ми беше огромен, но Бойко си остава любимецът на народа

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Д-р Красимира Иванова

Със сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова разговаря Кристина Кръстева

– Г-жо Иванова, кажете какво се случва във вашето семейство? Как се отразяват на Бойко Борисов събитията от последните дни? Вие сте човекът, който го познава най-добре.

– Не може да не му се отрази, щом работи със сърце и душа. Редно е да му се даде възможност да обмисли ситуацията, да обмисли това, което му се е случило.

Да прецени хората около себе си. Да прецени доколко нещата трябва да се случат непременно или би трябвало да се изчака.

– Да се изчака какво обаче?

– Не знам. Аз самата още не съм наясно. Просто зная, че манипулациите и огънят срещу него бяха огромни. Такива, каквито не знам по света да съществуват. Мисля, че за никого не е приятно да се радва на една пирова победа – да правиш нещо за сметка на друг.

Така или иначе ГЕРБ е първа политическа сила. Така или иначе той е любимецът на хората. Така или иначе той би всички там, където участваше, за пореден път. А ако на някого му е приятно да направи правителство на гърба на други спечелили хора, и то спечелили след толкова много кал и мръсотия, които изсипаха срещу тях, нека да им е честито. Лично на мен не би ми доставило удоволствие да правя нещо подобно. А и това не е хубаво за българския народ. За хората не е добре, защото това би била една колективна безотговорност.

– Тези дни брат ви каза публично, цитирам: „Всичко си го плащам със здравето.“

– Той е много силен човек. Семейството ни е преодолявало страшни неща и в миналото, и сега. Губили сме близки хора. В края на краищата той не е във властта на всяка цена Жив и здрав да е. Радва се на близките си, което е най-важното. И близките му го подкрепят.

– През последните дни се говори много, че улицата в Банкя, на която е родният ви дом и в която продължава да живее Бойко Борисов, била препречена от всякаква охрана, за да пазят живота му. Вярно ли е?

– Не съм ходила и не мога да коментирам. (Какво казва по въпроса има ли обсада в Банкя – мнението на съседа и съпартиец на Бойко Борисов виж в края на интервюто – б.а.)

Просто тези дни не сме се виждали. Чули сме се два пъти по телефона. Аз ходя на работа.

– И там сигурно ви разпитват постоянно какво се случва в държавата?

– Занимавам се с Месеца на кърменето в Първа специализирана АГ болница „Св. София“.

(Освен че завежда неонатологията – отделението за новородени, в най-голямата ни АГ болница, д-р Иванова води и лекции за родителите. Една от тях е на тема „Хранене и превенция от алергии“- б.а.) Това е много по-важно – да се грижиш за новородени, за майки, да им създаваш комфорт, да ги учиш как да гледат децата си. По този начин, ако можеш да си полезен, е много по-важно, отколкото да участваш в нещо, което е изключително деструктивно и неполезно. Може би полезно за някои, които искат да пълнят джобовете си по един или друг начин. Но аз живота го приемам съвсем различно. На това, което се случва в политиката, аз и моите колеги решихме да противопоставим нещо, което е полезно за младите хора и по-специално за бебетата и майките.

– На Великден Борисов беше ли при вас?

– Да, разбира се, че бяхме заедно. И бяхме много щастливи. Беше една прекрасна вечер и всичко беше много хубаво, както е винаги в моето семейство.

„Пълни глупости! Как ще затварят улицата на Борисов? Нали там живеят хора!?! Освен къщите има и блок. А и това е единственият път към ул. „Варна“!“ Това коментира вчера пред „24 часа“ Красимир Велчев от изпълнителната комисия на ГЕРБ, който е съсед на Бойко Борисов в Банкя.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти