Художник със зрителни увреждания откри изложба в Бургас

3
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Изложбата на Иван Шавлов е подредена в Културен център “Морско казино”. Тя носи името “Посейдон и Пан”. Инициативата се провежда със съдействието на Община Бургас, „Съюз на слепите в България“, „Регионална организация на слепите“ гр.Бургас и „Териториална съюзна организация на слепите“.

Художникът Иван Шавлов е роден на 02.04.1973 г. в гр.Бургас. Завършил е СОУ ”св.св.Кирил и Методий”гр.Бургас, профил „Изобразително изкуство“. Рисува и вае малки скулптури от петгодишна възраст. Участвал е в изложби в Гърция, притежател е на диплом за отлично изкуство от Солунски университет.

Негови картини красят Българското консулство, Университетската болница и много домове в гр.Солун. На откриването бе доц. Севдалина Турманова – зам.-областен управител на Област Бургас, Таню Атанасов  – Омбудсман на Община Бургас,  Йорданка Ананиева- зам.-кмет „Култура и образование“ община Бургас,  Веселина Деведжиева – началник отдел „Спорт“ община Бургас, Теменуга Колева – управител на „Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания“-Бургас, членове на организациите на хора със зрителни увреждания, близки и приятели на автора.

Специална изненада бе присъствието на Георги Динев, един от учителите по изобразително изкуство на Иван.