Синът на Янчо Таков става общински съветник в София

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Нови лица ще има скоро в групата на БСП в СОС, след като петима нейни членове начело с водача й Жельо Бойчев (крайния вдясно на първия ред) влизат в парламента.
СНИМКА: “24 ЧАСА”

Синът на Янчо Таков Иван влиза в Столичния общински съвет. Внукът на комунистическото величие Пеко Таков ще попълни редиците на групата на БСП, след като петима от сегашните й членове начело със самия председател станат депутати.

Според сайта на БСП 34-годишният Таков, който също беше кандидат за народен представител, е завършил финанси в McGill University в Канада.

В СОС се завръща и Гергана Алексова, която беше съветник в предния мандат, но едно място не й стигна на местните избори през 2011 година, за да бъде отново в общинския съвет.

Подобно на Таков и тя беше кандидат за депутат, но вместо в парламента ще се изявява в общината. Следващата в червената листа, за която се освобождава място на “Московска” 33, е юристката Теодора Делисивкова. Сред новите общинари ще са шефът на дискусионния клуб за социална и местна политика Николай Белалов и Коста Иванов.

Засега обаче не е ясно кой ще ръководи червената група, след като досегашният й председател Жельо Бойчев отива в парламента. За негови наследници се спрягат Панайот Бончев, Калоян Паргов и Милка Христова. Освен Бойчев общината с парламента ще заменят Георги Свиленски, Георги Кадиев, Росен Малинов и Борис Цветков.

Нов съветник ще има и “Атака”. Борислав Иванов би трябвало да замени Маргарита Николова, която също става депутат в 42-ото НС. Ново попълнение ще има и в групата на ГЕРБ – мениджърът Георги Николов. Причината за влизането му в СОС е кончината на Петър Гюзелев от “Щурците”.

Новите съветници ще положат клетва, след като ЦИК официално обяви депутатите за избрани.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти