Къде се намират градините на Моне?

2
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Едни от най-известните градини, рисувани някога – езерото с лилиите и пътеките с цветята от платната на Клод Моне, са съвсем истинско място, което и днес изглежда така, както и в картините на прочутия художник. Ако вече сте разгледали подробно Париж или пък сте били там няколко пъти, това е чудесна идея за романтична разходка в околностите на френската столица. 

Ако сте виждали оригиналите на картините и желаете да се полюбувате и на първообраза, посетете извънградската къща на Клод Моне. Бързият влак от гара „Сен Лазар” в Париж за Вернон изминава разстоянието за 45 минути. До Живерни има още 5 км ходене, а можете да вземете и редовен автобус от Вернон.

Отдясно виждаме известна картина на Моне, а вляво е снимката на истинския пейзаж. Къщата и градините са възстановени във вида, който са имали по времето на художника.

Независимо дали водните лилии цъфтят или не, да поседиш пред вдъхновението на бащата на импресионизма е като да се пренесеш в някое от платната му: японското мостче е току пред теб. Обикновено е пълно с любопитни посетители, които искат да видят света през очите на Моне. И вие можете да направите това, като разгледате живописната ни галерия.

Ако нашите виртуални пътешествия ви харесват и искате да ви водим на още приказни места по света, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!