Четирима специалисти от Първа АГ болница „Света София“ отличени за професионализъм от БАПЗГ

40
Добави коментар

По повод Международния ден на сестринството Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (Регионална колегия-София) отличи четирима специалисти от Първа АГ болница „Света София“, допринесли за повишаване качеството на здравните грижи в България и утвърждаване имиджа на медицинската професия.

 

Василка Петрова (акушерка) и Юлия Коцева (рехабилитатор) получиха най-високата награда – „Професионалист на годината 2012“. Старшите акушерки Мая Бонева и Пепа Томова бяха отличени за професионално развитие и принос в областта на здравните грижи.

 

„Горди сме се, че тази година Асоциацията на професионалистите по здравни грижи оцени високо професионализма и всеотдайността на специалистите от нашата болница. Това е признание и за целия ни екип“ – заяви Антоанета Димитрова, Главна акушерка на Първа АГ болница „Света София“.

 

Василка Петрова работи в болницата като акушерка от 27 години. Благодарение на дългогодишния си професионален опит, тя има сериозен принос за правилния подход и поведение  по време на родилния и следродилен период на пациентките. Поради интереса й към иновативните практики, Василка Петрова е първата акушерка, обучила се да води раждане във вода. Участвала е в проучване на болковия синдром при жени, родили физиологично.

 

 

 

 

 

 

 

 

Юлия Коцева също е с 27-годишен трудов стаж като рехабилитатор в Първа АГ болница „Света София“. Благодарение на нейния богат опит и желание за въвеждане на иновации в рехабилитационната практика, тя допринася за профилактиката и оздравителния процес на родилките. Юлия Коцева е разработила специални  обучителни програми за бременни и  родилки –  гимнастика и дихателни техники по време на раждането, както и грижи за новороденото в домашни условия.

 

 

 

 

 

 

 

 

Мая Бонева работи в лечебното заведение от 2004 година. Има професионален опит като акушерка в родилна зала и старша акушерка в Операционен блок. Работила е и като преподавател по учебна практика в Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, Медицински университет – София. В „Дните на отворени врати“ участва с презентации за превенция и контрацепция на женското здраве.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пепа Томова работи в Първа АГ болница от 22 години като операционна акушерка и старша акушерка с дейност еднодневна хирургия и асистирана репродукция. Член е на Съвета по здравни грижи, а от 2012 година е избрана за председател на дружеството. По нейна инициатива в „Дните на отворени врати“ се провеждат лекции за превенция на женското здраве в репродуктивна възраст.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За допълнителна информация:

Милена Младенова, Макс Комюникейшънс

тел.: 02/ 865 67 51; 0877 102 777