Извънземни сме ние, хората

2
Добави коментар

Извънземни сме ние, хората

15.05.2013,

Публикувано в&nbspОбщество

Странни същества сме ние, хората. Като извънземни – неразбираеми, непонятни, дори страшни. Защото, знаете, неизвестното плаши.

 

– Искаме неща и хора, които не можем да имаме. Това ни носи страдание в общия случай – на някои по-голямо, на други – не толкова.

– Не оценяваме нещата и хората, които имаме – които са до нас неотменно, за да ни помагат, които споделят нашите болки, проблеми и проблемчета.

– Не искаме неща, които можем да имаме, защото сме повлияни от чуждото мнение за тях. А дори не се замисляме дали всъщност на нас няма да ни донесат щастие и удовлетворение. Голям фактор е факторът „какво-(ще)-кажат-хората“.

– Правим избори, за които след това съжаляваме и/или се ядосваме.

– Правим избори, които не сме обмислили, а след това понякога е твърде късно – колкото и да мислим, стореното-сторено.

– Казваме (и пишем в социалните мрежи) неща, които не винаги са на място. После разбираме, че думата прави дупка, но отново е късно (като при изборите).

– Правим неща, които не харесваме, въпреки че можем да спрем да правим някои от тях. По навик.

 

Извънземни сме ние, хората. Сигурно скриваме шапката на всички други галактики с вселенската си тъпотия, арогантност и „проблеми“. Скоро ще останем сами (защото сега съм убедена, че не сме ) – другите светове ще си умрат от смях. Ха-ха!