Драган Нешич: Научихме колко струва една грешка….

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Националният отбор на България за юноши старша възраст не успя да се класира за Световното първенство по волейбол за младежи през август в Турция. След отличен старт и две чисти победи на квалификацията в София, нашите направиха фал, като допуснаха загуба от Естония с 2:3, след като в четвъртия гейм водеха с 8:4 и 10:5. Това доведе до намаляване на шансовете, а Естония се възползва максимално, като изкова първото място в турнира и взе квота за първенството. Ето обобщението на треньора на тима ни Драган Нешич за BGvolleyball.com за ситуацията и провалените шансове за участие на Мондиал.

„Както казахме преди началото на турнира, в групата ни нямаше фаворити и всеки имаше своя шанс. Смятам, че отборът на  Естония заслужено спечели и се класира за Световното първенство. За съжаление ние пропуснахме сериозен шанс да играем на Мондиал. Смятам, че ние сме отбор, който имаше какво да покаже на Световното. Обаче за съжаление само научихме колко струва една грешка и до какво води загубата на концентрация…” 

„Естествено, че има има разочарование у мен. И не са у мен, огорчение има и в състезателите и останалите от щаба.Федерацията положи доста усилия да ни създаде комфортни условия за тренировки, но очаквания резултат не дойде…”

„За мен бе удоволствие да водя този отбор. За съжаление имахме много неприятни моменти с получените контузии. Надявам се да продължа да работя с този отбор. Смятам, че има още на какво да науча момчетата.”

„Сега съм в Сърбия. Ще се присъединя към щаба на мъжкия национален отбор на България, който идва в тук за контролни срещи със сръбските национали. След това ще обсъдим програмата за лятото и дали ще мога да бъда полезен при мъжете.”

СНИМКИ: ИЛИЯ СТОИМЕНОВ, SPORTAL.BG