Стадионите в Симитли и село Крупник ще бъдат обновени с 11 млн. лева

1
Добави коментар

Стадионите в Симитли и село Крупник ще бъдат обновени с 11 млн. лева с проекти по Програмите за трансгранично сътрудничество с Македония и Гърция, съобщи кметът на общината Апостол Апостолов.

Работата по съоръжението в Крупник вече е започнала, а според представителят на общината „това може би ще бъде най-модерният стадион в българско село“.

Той ще има около 2000 седящи места, осветление, лекоатлетическа писта и зала за фитнес, а в него ще бъдат инвестирани около 5 млн. лева.

По програмата за сътрудничество с Македония община Симитли ще реконструира стадиона в града срещу 6 млн. лева. Трибуните ще бъдат с около 2000 седящи места и ще разполагат с козирки, а теренът ще бъде осветен. Проектът включва и хотелска част с до 50 места в старата административна сграда, която ще бъде основно обновена.

Към съоръжението ще бъде изградена и многофункционална зала с 1200 места. В нея ще може да се практикуват футбол на малки врати, баскетбол, волейбол, хандбал и други спортове, като ще се използва и за културни прояви.

„Парите са вече в сметката на общината. Проектът е спечелен по Програмата за развитие на селските райони, мярка 321. В момента тече процедурата за избор на фирма-изпълнител съгласно закона за обществените поръчки. Там нещата се случват по-бавно, но аз съм оптимист и се надявам най-късно през септември да се започне“, обясни пред БТА Апостолов, който е бивш футболист и футболен съдия.

Според него след завършването на проектите малко общини ще разполагат със спортна база като тази в Симитли. Тя ще бъде допълнена и от ново футболно игрище с трибуни в Градския парк, към което на по-късен етап ще бъдат изградени и съблекални.

„От там нататък, няма спиране, защото имаме и хубава минерална вода и възможности за възстановителни процедури. При нас може да се създаде обстановка, която да привлича за подготовка елитни отбори. С хотела към стадиона правим общо взето един завършен цикъл – с възможности за настаняване, тренировки, официални мачове, възстановяване“, допълни кметът.

Етикети:
, ,