Кристиан Кръстев валидира марка по случай 125 години БДЖ

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев валидира специално пощенско филателно издание посветено на Българските държавни железници, които през тази година отбелязват 125 години от създаването си. Той благодари на всички железничари, които въпреки сложната ситуация в сектора, се отнасят с разбиране към усилията за стабилизиране българския железопътен транспорт.

Юбилейното издание се състои от пощенска марка и илюстрован пощенски плик. Художник на проектите е Валентин Щинков. Тиражът на марката е 16 000 бр, а цената е лев и четиридесет. Изданието се нарежда сред поредицата марки, които няколко десетилетия вече са сред най-търсени от филателистите в България. Първата марка, посветена на БДЖ е издадена в далечната 1939 година по повод 50 години от създаването на компанията. През последните години специални марки са издавани и по случай 100 и 120 години Български държавни железници.

На събитието присъстваха изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ АД Чавдар Трендафилов, генералният директор на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Милчо Ламбрев, изпълнителният директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки, бивши директори на БДЖ през годините.

Етикети:

БДЖ | пощенска марка | Кристиан Кръстев