Как да изберем бански според формата на тялото

1
Добави коментар
kufeiko
kufeiko

Снимка: fashionisers.com

Летни температури през май, щедро слънце и все по-разголени дрехи. Мислите ни все по-често се насочват към предстоящата почивка, морския бряг и разбира се банските. Изключително важна модна покупка, защото в нея ще покажем тялото си след зимния сезон и със сигурност ще искаме да привлечем само възхитени погледи.

Най-добрият вариант за избор на модел бански е според формата на тялото. Напълно е възможно да изглеждате с до два размера по-едра, ако сте облечени с неподходящия за вас бански. Нашият гайд ще ви помогне да определите вида на фигурата си и да изберете банския, който най-добре подчертава даденостите ви.

Първо трябва да определите формата на тялото си (къде естествено натрупвате килограми). За целта измерете бедрата си в най-широката им точка, ханша – в най-тясната точка и гръдната си обиколка, защото размерите и формата на банските зависят от тези показатели. Това са най-често срещаните форми на женското тяло:

Снимка: wikihow

Крушовидна форма (ако бедрата ви са значително по-широки от ханша и бюста ви)

При тази форма на тялото е подходящо долнище с вградена мини поличка, защото покрива най-широката ви част, придавайки закачлив оттенък на цялостната визия. Друг добър вариант е да съчетаете тъмно едноцветно долнище с горнище с ярък принт. Този трик оптически смалява долната част на тялото и привлича погледа директно към деколтето.

Ябълковидна форма (ако нямате ясно изразена талия и най-закръглената ви част е коремчето)

 

При тази форма на тялото е най-добре да акцентирате върху хубавите дълги крака и добре оформени ръце и рамене. Ако сте с малък бюст изберете бански с банели и push-up ефект и долна част с висока талия, която ще пристегне и оформи проблемната област.  Друг добър вариант е цял бански тип „прегърни ме“. Както и роклите от този вид, той ще прикрие заоблените части на тялото като акцентира върху хубавото деколте.

 

Снимка: La Blanca

Форма на пясъчен часовник  (ако бюстът и бедрата ви са еднакво широки, но ханшът ви е значително по-тесен)

Този тип фигура традиционно е най-желаната при избор на бански. Цял бански с отворени детайли на кръста ще подчертае най-привлекателната ви черта – тънката талия. Друга опция са бикини в ярък цвят, които отново насочват вниманието към кръста.

Снимка: instyleswimwear

Момчешки тип фигура (ако сте еднакво слаба навсякъде и няма съществена разлика между ширината на бедрата, ханша и бюста ви)

Търсете цял бански или от две части с интересни детайли около кръста. Те ще ви придадат извивките, които нямате и ще доближат фигурата ви до така желания пясъчен часовник. Изберете модел с къдрички, диагонални линии и ярки щампи, за да създадете илюзия за извивки. Избягвайте хоризонталните линии, едноцветните модели и тези, които са напречно изрязани.

Снимка: fashionisers.com

И най-важното – винаги помнете, че каквато и да е формата на тялото ви и моделът на банските ви, самоувереността е най-красивото нещо, което можете да облечете 🙂