Коцето Калки ще лекува Келън Лъц в „Херкулес“

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Коцето Калки на бенефиса, по случай 50-ия си рожден ден в Театъра на Армията в София през декември.

Снимка: Румяна Тонева

Цяла събота Коцето Калки ще „лекува“ звездата от „Здрач“ Келън Лъц. Музикантът беше избран за ролята на шаман в холивудската продукция „Херкулес“ и 12 часа ще пее древноегипетски песни на актьора в Киноцентъра в „Бояна“.

Двамата се запознали преди няколко дни, докато Коцето бил на проба на шаманския си костюм. Лъц, който ще играе Херкулес, отишъл до него и му се представил. Нямал много време за приказки, но за сметка на това в събота от сутринта до вечерта ще се подлага на лечебните методи на Калки.

Докато пее гърлени лечебни песни, които преди години му показал един тувински шаман (от Република Тува, част от Руската федерация – б.а.), Калки ще е с десетки плитки в косата, една на брадата и обръснати косми на ръцете, разказаха хора от продукцията. Налага се, преди да отиде в Киноцентъра през уикенда, музикантът да мине ръцете си от китките до лактите с машинка за подстригване. От екипа го искат така заради снимките на сцените „на зелен екран“ със специални камери. Тази технология позволява „изрязване“ на героите и монтиране на допълнителни детайли на фона и се използва, за да се постигнат триизмерните ефекти.

За да прилича съвсем на шаман лечител, освен куп шишета с лечебни помади, с които екипът ще го снабди, Калки ще се сдобие и с допълнително изкуствена коса. Всички кичури, заедно с неговите ще са сплетени на много малки плитки. Затова прическата и гримът му ще отнемат 4-5 ч. Вероятно сплетена и малко удължена ще е и брадата му, която Калки не бръсне, откакто го избраха за ролята преди Великден.

През последните дни той усилено сърфира в интернет, разучава древноегипетските лечебни практики и репетира гърленото пеене, защото сам трябва да измисли шаманските си „реплики“.

 

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти