Как да се спасим от миризмата на маратонки?

1
Добави коментар

Няма да си кривим душата, което си е истина си е истина – на жените винаги мъжките маратонки им миришат повече и са агония за чувствителното им обоняние. Ясно ми е, че веднага ще се намерят специалисти, които да изтъкнат, че като нямат проветрение и като са направени от неподходяща материя или се съхраняват по неподходящ начин е неизбежно каквито и да са обувките, чийто и да са, да не миришат.

Но, нека си кажем истината миризмата на мъжките маратонки ни вбесява много повече, отколкото нашата собствена. И може да изпаднем в истерия крещейки … от кога не си си сменял чорапите, къде си ходил, не те ли е срам… Стига малко да не сме на кеф и миризмата на обувки може да предизвика нечуван скандал. А идва лято, време за разходки. Да не забравяме, че и лято и зима най-предпочитаната от децата обувка за игра е маратонката

И колкото и да крещим, пак на нас се пада честта да измислим с какво да ги обезмирисим. И то за по-некачествените май-трябва да го правим всяка вечер. Естествено най-лесното е да ги метнем в контейнера за боклук, но после пак трябва да купуваме нови и проблемът отново и отново ще стои пред нас, затова ви предлагам да експериментираме.

 

Да купуваме възможно най-качествените маратонки, които може да си позволим.

Да съблюдаваме да си сменят чорапите всеки ден. – Това е по-лесно при децата. И наша отговорност е да им създадем такъв полезен навик. Един хитър трик е, като купим чорапи с надписи за всеки ден от седмицата. В началото е налице бурен ентусиазъм.

Да изнасяме маратонките на въздух да се проветряват. Най-добре е, разбира се, това да е навик на собственика на маратонките.

Да перем стелките често.

Да перем самите маратонки.

Да приучим собствениците на маратонките да си мият редовно краката. Ако е налице прекомерно потене може да се използва пудра.

Да закупим спрей срещу неприятни миризми.

Сигурна съм, че 90 % от жените „со кротце, со благо…“ всичко това го правят и напомнят всеки ден. И най-вероятно биха искали да чуят нещо друго по-ефикасно, което досега не сме казвали и опитвали. Защото казаното дотук, дори стриктно да се изпълнява, често миризмата остава. На помощ може да дойдат бабините методи. Често ги споменаваме, но ще спомена още един нов:

Снимка: Gettyimages.com

Първото място, разбира се, е за любимата ми сода за хляб, въпреки че вече съм разказвала за нея. Какъвто и да е проблемът винаги първо опитайте със сода. В случая просто посипете със сода и оставете да действа през нощта. На сутринта изтупвате и готово. Може до боите за обувки да сложите и една солница със сода, така че всеки да може да си обезмирисява обувките самостоятелно.

Нещо, което не сте опитвали е може би оцетът – също много ефикасен обезмирисител. Вземате чифт чорапи и ги напоявате в бял оцет или каквито и да са парченца плат. Напъхвате ги в маратонките и ги слагате в един найлонов плик. Връзвате го и оставяте да действа – една нощ, един ден… с колкото време разполагате.

Другите възможности сме ги споменавали – кафе, ванилия… и тук съветът ми е да експериментирате с всякакви други подправки със силна миризма. Аз мисля да експериментирам с чубрица и мента и след време може и да ги включа в ефикасните методи за справяне с неприятните миризми.