Йога за бременни

36
Добави коментар

Когато мислим за йога, нашите умове са склонни да си представят някой, облечен в черно и седящ в странна позиция. Всъщност Йога е много повече от този образ.

 

Йога е била използвана в продължение на векове, за да помогне за балансирането на човек и намаляването на стреса. В мого страни йогата за бременни се счита за единствената възможност. Тя може да бъде един чудесен начин жената да остане гъвкава, да преживее стреса и да се подготви за раждането.

 

Чрез използването на различни техники, като разтягането и оформянето на мускулите за раждането, вие правите раждането по-лесно. Мускулите, които са подготвени чрез йога подпомагат раждането да премине по-лесно. Да не говорим за великолепните умения за релаксация, които може да използвате по време на раждането, след като вече сте практикували няколко месеца.

 

Йога може да облекчи дискомфорта, причинен от бременността – седалищната болка, болки от сухожилията и дори сутрешното гадене. Много жени започват да практикуват йога по време на бременноста и тя остава тяхно занимание за цял живот. Много по-лесно е да се върнат към нея след раждането, отколкото към други фитнес упражнения.

 

Както при всяка програма упражнения, най-добре е да се консултирате с вашият лекар! Въпреки това, с изключение на това да не лежите директно на гърба или стомаха след 4-тия месец и да избягвате това, което не е добро за вас, има много малко упражнения от йогата, които да са проблемни по време на бременност.

 

Снимки: photostock, imagerymajestic FreeDigitalPhotos.net