Средновековните воини на „Чигот“ взеха голямата награда на „Уикенд туризъм“

1
Добави коментар
alkin
alkin

Средновековните воини на варненското сдружение за исторически възстановки „Чигот“ взеха голямата награда на Фестивала за туристически забавления и анимации, който се проведе в рамките на изложението „Уикенд туризъм“ в Русе.

Отличието бе връчено от зам.-кмета Димитър Наков, а най-добрите бяха определени от жури в състав проф. Георг Краев, композитора Пламен Мирчев-Мирона и режисьора Александър Беровски.

Специалната награда за най-зрелищна анимация отиде при членовете на „Багатур“ от Стара Загора, а специалната награда за историческа възстановка бе за римските легионери „Легио Прима Италика“ от Свищов. И двете групи взеха участие в шоуто за откриване на туристическото изложение.

Фолклорна група от русенски малчугани, водени от Пенка Филипова, получиха специална награда за изпълнителско майсторство. Театрална група „Темп“-Враца взе приза за възстановка на ритуали, а Национално сдружение на майсторите на художествени занаяти-Русе, бе отличено за съхранение и популяризиране на традиционни занаятчийски техники. Клуб по народни танци „Чанове“ е с поощрителна грамота за съхранение на фолклорната танцова традиция. ПГ по туризъм в Русе също има поощрение.