Честит празник, Габрово!

1
Добави коментар
sever.bg
sever.bg

Днешният Празник на Габрово – 17 май, ще бъде отбелязан с редица интересни събития. Денят ще започне с молебен за благополучието на Габрово в църквата „Успение Богородично”, след което в 9,30 часа на площад „Възраждане” ще бъде издигнато знамето на града. Веднага след издигането на флага ще бъде организиран приемът на официалните делегации, гостуващи за майските празници в Габрово, който ще се проведе в Ритуалната зала.

За 11 часа е планирано официалното откриване на скулптурната композиция ладия, позиционирана на крайречната улица „Аврам Гачев”, в обсега на детската площадка и паркинга. Ладията е подарък на Габрово и жителите на града по повод 10-годишния юбилей от началото на партньорските отношения с община Мъйтищи, Русия. „Вярвам, че това ще бъде едно от любимите места на габровци и ще успеем да го опазим от вандалски прояви”, заяви Таня Христова.

По-късно през деня от 14 часа ще се проведат срещи на хумористичното изкуство „Изток – Запад”, посветени на 40-годишнината на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2013. Мястото на тези срещи е Домът на хумора и сатирата.

Тържествената сесия на Общински съвет – Габрово ще се проведе от 17,30 часа в Художествената галерия „Христо Цокев” в зала Минчо Минчев. На нея по традиция ще бъдат обявени личностите и институциите с принос за развитие на града, които ще бъдат носители на почетни отличия и звания. „Тази година ще има доста отличени”, увери Таня Христова.

В този ден от 18 часа в Драматичният театър „Рачо Стоянов” ще се представи постановката на Музикално – драматичния театър от Коми, със заглавие „Жени се синко, жени се”.

В същия час – 18 ч., на площад „Възраждане” ще бъде наистина горещо, защото за всички, които обичат танците и горещите емоции ще се погрижи Памбос. „Вече нямаме съмнения, че той изключително много заобича Габрово, от сърце се раздава и няма да бъде по никакъв начин щадящ себе си и в този ден. Такива са обещанията му, които заяви пред нас”, каза още кметът Христова.

Вечерта ще бъде допълнена с озвучаване от латино ритмите на Нина Николина, Калин Вельов и Тумбаито.

<< Sever.bg във Facebook >>