Днес+ :: Екзекуция насред площад: Ново видео с показен разстрел от Сирия

1
Добави коментар

Екзекуция насред площад: Ново видео с показен разстрел от Сирия

17.05.2013 07.49

Ужасяващо видео циркулира в интернет. На него са екзекутирани трима мъже на площад в Сирия. Кадрите, заснети в северния град Рака, нагледно показват как бунтовници-ислямисти разстрелват правителствени войници.

Видеото се появи в интернет тази седмица.От Сирийската обсерватория за защита на човешките права потвърдиха автентичността на клипа и убийствата на него. Видеото с дължина две минути и половина показва как трима войници седят в центъра на площад, заобиколени от маскирани мъже.

Очите им са превързани със зелени превръзки. Те държат ръцете си нервно, докато около тях се насъбира тълпа. Маскиран мъж стои до пикап и говори по мегафон, държейки в ръка лист хартия. След малко той дава знак. Мъж в тъмна роба се приближава до мъжете и започва да ги застрелва в главата един по един.

Вижда се как тримата убити лежат на земята в предсмъртно конвулсии, докато други въоръжени мъже стрелят по тях. Има и такива които стрелят във въздуха и празнуват. „Бунтовници от ислямската държава Ирак и Сирия са екзекутирали трима мъже по средата на площад в град Рака“, заявиха от Сирийската обсерватория за защита на човешките права.

Видеото е поредното от серия ужасяващи клипове, дошли от Сирия и шокирали света. Само преди дни друго потресаващо видео дойде от разкъсаната от гражданска война страна, На кадрите сирийски бунтовник изрязва сърцето на сирийски правителствен войник и го изяжда.

Материалът бе разпространен в мрежата с пропагандистки цели. Видеото, както се съобщава, е качено в интернет от проправителствена група. /center-bg.com

Днес+