Ах, ти, зеленоока красавице! видяна 6514 коментари 12

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Привърженички сме на правилото, че няма несъчетаеми цветове! В зависимост от нюанса, наситеността и площта, върху която дадена багра се простира, тя може да влезе в нежен „разговор“ с различни други цветове.

Когато говорим за съчетание на грим с цвят на очите казусът стои по същия начин. Но тук присъстват и допълнителни фактори, които правят изкуството на хармоничния макиаж още по-вълнуващо и интересно.

Днес ще поговорим за това какъв цвят сенки за очи отиват на дами със зелени очи. Покоряващият цвят на ириса предлага множество нюанси и преливки от синьо в зелено, от зелено в кафяво, посяга към жълтото за разкош или според настроението и светлината размесва цялата палитра на морето в себе си.

Тази многоликост на дамите със зелени очи ги прави съвършено платно за експерименти с меки и наситени нюанси на цветове като лилаво, слива, сепия, сребърно сиво и черно.

Но дори прасковените оттенъци, както и бледо розовите могат да създадат неповторимо изражение на зелените очи.

Изящната красота на зелените очи лесно се подчертава с различни нюанси на сенките. Това могат да бъдат всички нюанси на тюркоазеното, жълто зеленото, изумруденото, с цвят на мъх и т. н.

Когато избирате сенките за вашите зелени очи, изпробвайте различни нюанси на кафявото (особено шоколадовите тонове), тъмно зелено с оттенък на злато и мед.