Как да процедираме в случай на косопад при децата

0
Добави коментар
skandalno
skandalno

Какво се прави при косопад при децата

Как да процедираме в случай на косопад при децата

Какво да правим при косопад при децата

Жертви на косопад са не само възрастните, но и децата. Броят на пострадалите малчугани е доста по – малък процент отколкото при възрастните, но това не прави проблема по – незабележим. Ето защо бързата реакция е от голямо значение.

Причините, които предизвикват косопад при децата са доста по – различни от тези при възрастните. При тях загубата на коса не се проявява вследствие на генетиката или недостиг на определени хранителни вещества, а със сигурност се дължи на някакъв вид болестно състояние.

Емоционалното разстройство

Една от често срещаните причини за косопад при децата е емоционалното разстройство, стрес и силният шок. При поставяне на диагнозата имайте предвид, че инцидентът може да е настъпил до шест месеца преди появата на косопад и в първия момент да пропуснете този факт. Когато отидете при лекаря с вашето дете, се помъчете да си спомните всички случаи от последните месеци, които биха могли евентуално да го разстроят. Хубавото е, че този косопад изчезва сам след няколко месеца в 99% от случаите.

Трихотиломания

Понякога косопад при децата се появява вследствие на психическо разстройство, наречено трихотиломания. На практика то се изразява в силно скубане на собствената коса и се наблюдава при малчугани със силен навик да дърпат косата си, като по този начин я увреждат сами. Този навик може да се е появил като следствие от психоза и/или неудържим страх. Ако забележите вашето дете да прави така бъдете сигурни, че има нещо което силно го тревожи и трябва да обърнете незабавно внимание. Поговорете с него, ако трябва отидете на лекар.

Инфекции

Най – честата причина за косопад при децата са различните гъбични инфекции, от които масова е трихофития на скалпа. Характеризира се като силно – заразна болест, при която често пъти малките не знаят за проблема. Симптомите са зачервявания по скалпа, олисяване на отделни участъци, силен сърбеж. Засяга доста сериозно космените фоликули, но също подлежи на лечение. Необходимо е да се третира с правилните и качествени препарати, за да може гъбичките да се премахнат напълно. В този случай е задължително да се обърнете за помощ към дерматолог.

Причинители на инфекциозни заболявания по скалпа

Детето може да се зарази по много начини, но най – вече при игра с мръсни предмети или животни. Всяко хлапе изпада в екстаз при възможност да си поиграе с някое коте или малко кученце, но това не винаги е безопасно. Превантивна мярка е честото измиване на ръцете и поддържане на задължителна лична хигиена.

Косопад при децата

13. май 2013 15:23:57 от Косопад

Категории: Косопад – Статии |
Етикети: kosopad, косопад при децата |
Напишете Коментар