Северен възел в Лъв – АСТРОЛОГИЯ – Статии

7
Добави коментар
mikael
mikael

Качества, които трябва да развивате,за да откриете скритите си дарби и таланти: индивидуалност; желание да бъдете в центъра на вниманието; следване повелите на сърцето; развиване на волята; ентусиазъм; самоувереност; поемане на риск;сближаване с “детето“ у другите;

Радост от живота, забавления; приемане на живота като игра; вяра, че можете да постигнете всичко.

Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по-лек и радостен: желанието да бъдете като другите, за да ви харесват; стремеж към избягване на емоциите; равнодушие; очакване другите да ви подтикнат към действие; пренебрегване на онова, което наистина се случва; желание да се сдобиете с още информация, преди да предприемете действия; прекалена мечтателност; стремеж да избягвате споровете.

Ахилесовата пета на тези хора е в необходимостта да чувстват, че хората от тяхната среда ги приемат. (“Ако само мога да бъда в синхрон с живота и да не се различавам от другите, хората около мен неизменно ще ме подкрепят и това ще ме направи щастлив”) Но подобно мислене е бездънна пропаст: техните приятели никога няма да им окажат достатъчно подкрепа, за да изпъкнат като индивидуалисти и да се възползват от вълнуващите възможности, които животът предлага. Те трябва да станат най-добри приятели на себе си и да имат кураж да се движат в посоката, която ще им донесе щастие.

Капанът, който трябва да избягват е да не се поддават на склонността си непрекъснато да търсят информация. (Ако само знаех достатъчно, щях да се чувствам уверен и щях да предприема съзидателни действия.”) Те никога не смятат, че са достатъчно информирани, за да предприемат успешни активни действия, така че продължават да се движат с групата и да чакат щастието да ги открие. Истината, която трябва да осъзнаят, е, че в определени моменти трябва да поемат риск и да започнат да изграждат собственото си щастие. След като започнат да действат и да коват съдбата си, знанията, от които се нуждаят, за да успеят, ще дойдат при тях без усилия.

Онова, което наистина искат тези хора е да получат любов. Необходимостта, която изпитват – да чувстват изпълнената с обич енергия на другите, е почти неутолима. За да премине тази енергия успешно в техния живот, те трябва първо да дадат своята любов, като доставят радост на другите, а те знаят как да поставят близките си в центъра на вниманието и да ги направят щастливи. Като използват своето въображение, за да доставят радост на другите, те си създават “публика” или приятелска група, която ги приема, подкрепя и обича. Най-точният барометър, който ще покаже дали са “на пистата” са ръкоплясканията и одобренията на другите. Когато доставят радост на другите и това е в съзвучие със собствените им общочовешки идеали – те постигат радостта от това да знаят, че са във водовъртежа на живота.

Подходящи за тези хора са професиите, които изискват творчески усилия. Да забавляват хората (певци, актьори, танцьори и т.н.), импресарска дейност или друг начин да бъдат в центъра на сцената освобождава тяхната невероятна творческа енергия по един конструктивен начин, който доставя радост на всички. Други добри възможности са дейностите, свързани с деца, игри и спорт. Тези хора притежават дарбата да бъдат безпристрастни – могат вярно да усетят каква е “играта”. Тази склонност да се гледа обективно на нещата е предимство, когато се използва като помощно средство за постигане на цели, доставящи радост на другите. Но ако те се заемат с професии, за които обективността е цел (научен работник, откривател, инженер, техник и т.н.), техният живот може да се окаже лишен от жизненост и радост. Те са по-добри, когато използват тази своя природна дарба в различни творчески проекти.

Изцелителните твърдения, подходящи за тях са:

• ”Единственият човек, който може да изгради моето щастие, съм аз.”; • ”Щом се забавлявам, значи живея.”; • ”Когато следвам импулсите на детето в мен, аз печеля.”; • “Печеля, когато действам активно, за да постигна онова, което искам.”; • “Когато се обърна към детето в себе си, всички печелят.”; • “Когато доставям радост на другите, се чувствам близък с тях.”

Изцелителната песен за хората със Северен възел в Лъв е предназначена да помогне на тези хора да се срещнат с детето в себе си и по този начин да се сдобият с повече самоувереност и стимул, от който се нуждаят, за да изградят собствената си съдба: “Понякога се питам, дали когато се раждаме можем да видим своята съдба кристално чиста пред себе си, дали преди да потънем в света около нас, ние знаем какво се крие вътре в душите ни. Бъди детето, което беше, бъди детето, което беше, преди да те завладее светът, преди да ти каже неща , които не са истина.”

19 септември 1905 – 30 март 1907 – Лъв24 април 1924 – 26 октомври 1925 – Лъв22 ноември 1942 – 11 май 1944 – Лъв11 юни 1961 – 23 декември 1962 – Лъв13 януари 1980 – 24 септември 1981 – Лъв21 октомври 1998 – 09 април 2000 – Лъв10 май 2017 – 06 ноември 2018 – Лъв30 ноември 2035 – 29 май 2037 – ЛъвИз книгата на Жан Спилър, “Астрология на душата”