Илиана Беновска пита Борисов: „Погледнете ни в очите и кажете истината за бюлетините в Костинброд!”

1
Добави коментар
vedar
vedar

Илиана Беновска пита Борисов: „Погледнете ни в очите и кажете истината за бюлетините в Костинброд!”

16-05-2013 18:07

Илиана Беновска пита Борисов: „Погледнете ни в очите и кажете истината за бюлетините в Костинброд!“

Илиана Беновска: Добър ден и честито!

Бойко Борисов: Благодаря!

Илиана Беновска: И браво за микрофона, четири години го чакахме. Може това да е добър знак за градивна промяна в ГЕРБ. Казвам го сериозно.

Бойко Борисов: Вие сте ни обвинявали в неща, в които безпощадно ясно стана, че грешно сте ни обвинявали.

Илиана Беновска: Сега ще видим, господин Борисов, вие очевидно много се гордеете, че сте бил Станишев, както обичате да се изразявате.

Бойко Борисов: Победил!

Илиана Беновска: Победил.

Бойко Борисов: Да, безспорно! Флагманът на БСП, иконата, Стефан Данаилов в Пловдив, категорично и лидера на ПЕС в София категорично! Мисля че тези факти няма кой да оспорва.

Илиана Беновска: А тия таблички защо не ви бяха дали, една друга табличка, сравнение с 2009 година.

Бойко Борисов: Да.

Илиана Беновска: Да се види, че доверието към вас пада девет процента, а към БСП се вдига почти девет процента. Независимо от общия пад на гласоподавателите, просто така, би ви отивало.

Бойко Борисов: Аз съм щастлив, че колкото и да слизаме, това е недостижимо за БСП. В условията на най – тежката финансова и икономическа криза, в условията на безпрецедентна компроматна война, ние удържахме поредна победа, и то с много депутати, не с един, не с два, не с три. Деветдесет и седем на осемдесет и четири. Как да не сме доволни.

Илиана Беновска: Два кратки въпроса. Казахте, че няма да правите кабинет с никой друг. Нито да направите министър – председател Волен Сидеров, нито да приемете обръча около вратлето си от ДПС с техните искания. Така ли?

Бойко Борисов: Аз мисля, че ясно и категорично декларативно казах, първо, за да се прави програмен кабинет, при това съотношение на силите, трябваше да се направи една публична среща и да се кажат кои са програмите. Аз слушам, че и БСП и ДПС говорят за програмен кабинет, но по основните теми не съм чул как и какъв компромис и коя партия ще направи компромис.

Илиана Беновска: Няма да прави ГЕРБ кабинет?

Бойко Борисов: ГЕРБ ще направи кабинет на малцинството.

Илиана Беновска: Кой ще ви подкрепи?

Бойко Борисов: Ще предложим, знаейки, че той няма да бъде приет. Но заради нашите избиратели, да не кажат утре, че сме победили, а не сме направили кабинет, ние ще го направим, ще го предложим, те няма да го гласуват и президентът ще даде на следващата политическа сила. Надявам се до тогава Конституционния съд да се е произнесъл.

Илиана Беновска: Още един кратък въпрос. Можете ли с господин Цветанов двамата да ни погледнете в очите всички нас и да кажете „бюлетините в Костинброд не са печатани по наша поръчка и не бяха предназначени за нас“?

Бойко Борисов: Господ ми е свидетел, че нищо общо нямаме с тази печатница. Нищо! Нещо повече, ако има нови избори ще забраня всеки, който по някакъв начин е свързан с ГЕРБ, да участва където и да е, в каквито и да е поръчки. А най – добре печатницата на БНБ да си ги отпечата, да си ги разпространи с полицейски коли, въобще да не влизаме повече в такива филми.

Илиана Беновска: Господин Цветанов, вие, на микрофона!

Цветан Цветанов: Категорично!

Илиана Беновска: На микрофона да ви чуем всички!

Цветан Цветанов: Категорично нямаме отношение към процедурата, която е извършена и този, който е спечелил, и договорът, който е подписан, по резултатът, който има от тази обществена поръчка.

Илиана Беновска: Благодаря!

 

Можете да чуете цялото интервю ТУК