Възможно ли е да отслабнем дълготрайно?

2
Добави коментар
vps
vps

Възможно ли е да отслабнем дълготрайно?

Публикувано на: 2013-05-17 13:00:53 ; Прочетено: 596 път/и

Можем ли да отслабнем дълготрайно?

Постигането на дълготрайно отслабване е може би целта на всеки, който прибягва до диети. Когато определите стъпките, по които искате да достигнете до желаното тегло и да го задържите там, ще се почувствате много по-здравословно и удовлетворени. Тук ви представяме 4 неща, които ще ви помогнат да отслабнете дълготрайно.

Установете си нов режим на хранене. За да се избегне йо-йо ефекта с килограмите, трябва да се отървете от навика хранителния ви режим да е различен от ден на ден, и от седмица на седмица. Това почти винаги е проблем при хора, които са на много стриктна и ограничаваща диета за отслабване. Когато диетите елиминират една или повече хранителни групи, или когато ви ограничават калориите до ръба на оцеляването, тенденцията е да се чувствате летаргични и лишени. Този тип диети почти винаги имат обратен ефект, защото веднага след тези режими на хранене, възприемате други. И йо-йо ефектът се появява. За да отслабнете за наистина дълъг период се опитайте да изградите в дългосрочен план своите хранителни навици – закусвайте, обядвайте и вечеряйте по едно и също време, подбирайте храни от всички групи, консумирайте био продукти и ограничавайте (но не елиминирайте напълно) приема си на захар и мазни храни.

Изградете си редовна тренировъчна програма. Тук нямаме предвид задължително да прекарвате вечерите или сутрините си във фитнеса. Можете да тренирате вкъщи, още след самото ставане. Вземете си малки тежести, разтягайте се, клякайте и правете коремни преси. Дори да тренирате само по 10 минути дневно, вие увеличавате нивото на ендорфини, което тялото ви генерира и ще се чувствате по-бодри и в по-добро настроение, освен, че ще изгаряте по малко калории.

Общувайте по нови начини. Докато установяването на хранителни навици е първата стъпка, изграждането на нови начини на общуване също играе голяма роля в здравословното отслабване. Замислете се: как общувате със своите колеги и приятели през деня? Много е вероятно срещите ви с тях да са на по чаша кафе или десерт, или на вечеря в ресторант. За да постигнете дълготрайно отслабване трябва да промените и тези си навици. Опитайте се да общувате по алтернативни начини – излизайте на разходки, вместо да сядате на заведение. Ако прекарвате вечерта пред телевизора заедно със семейството си – не прибягвайте задължително до чипса и пуканките, а поднесете свежи плодове.

 

Подобни статии

Публикувано на: 2013-05-16 13:31:34 ; Прочетено: 881 път/и

3 лесни и щастливи начина за отслабване в коремната област. Отслабвайте в корема лесно и здравословно – вижте как? […]

Публикувано на: 2013-03-08 11:26:59 ; Прочетено: 2031 път/и

Едно от най-често търсените неща в Google е „как да отслабна в корема“. Мазнините в корема всъщност са най-опасните – освен естетичното влияние, големите обиколки на талията са индикатори за едно – болести, болести, болести. […]

Публикувано на: 2013-03-07 21:35:01 ; Прочетено: 1753 път/и

Както се досещате от заглавието тази диета е точно за 90 дни и Ви гарантира отслабване от 18 до 25 килограма. […]

Публикувано на: 2013-03-04 19:04:59 ; Прочетено: 942 път/и

Консумацията на грозде е свързана със здравословните навици на хранене и по-високия прием на хранителни вещества, според проучване, представено от Академията по хранене на изложението във Филаделфия.
[…]

 

Все още няма отзиви.