Бижута на стойност над 1 млн. долара бяха откраднати по време на филмовия фестивал в Кан – РАЗВЛЕЧЕНИЕ – Новини – Телевизия…

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Бижута на стойност над 1 милион долара са били откраднати от хотел във френския град Кан. Накитите е трябвало да бъдат носени от известни личности, които пристигнаха на френската Ривиера за известното годишно филмово събитие. Бижутата са откраднати от сейф в стая на хотел „Новотел”, наета от служител на известната швейцарска бижутерска компания „Шопард”. Компанията е един от официалните спонсори на фестивала, който бе открит в сряда.

Марката за бижута промени дизайна на голямата награда на кинофорума в Кан и всяка година създава бижута за ритуала по изкачването на стълбите с червения килим. Ярките цветове са основната характеристика на бижутата, които трябваше да носят звездите по време на кинофестивала, като те включват рубини, изумруди, сапфири, диаманти.

Кражбата е станала в същия ден, в който в Кан бе показан новият филм на режисьора София Копола – „The Bling Ring“. В него се разказва за средношколци, които използват момента, когато известни личности присъстват на събития на червения килим, за да проникнат в домовете им и да откраднат дизайнерски дрехи, чанти и обувки.

Бижутерската къща „Шопар“ произвежда бижута, които често носят холивудските знаменитости на церемониите за раздаване и на наградите „Оскар“. Тя е основана през 1860 г. в Цюрих и е една от най-известните и скъпи бижутерийни марки по света.