Кои са най-влиятелните в света?

24
Добави коментар
poponai
poponai

Американският президент Барак Обама, британският премиер Гордън Браун, френският президент Никола Саркози, финансовият измамник Бърнард Мадоф… Това са част от имената, присъстващи в списъка на 100-те най-влиятелните личности на планетата според американското списание Time.

„Не става дума за класация на най-могъщите, най-блестящите личности, а за най-влиятелните”, казват от изданието. „Това са изследователи, философи, ръководители, артисти, визионери. Които използват идеите и действията си, за да преобразят света, и имат влияние върху много хора”.

В подбора попадат 30 жени и 70 мъже, като 20 от личностите са на възраст под 35 години. Сред последните е и 27-годишният Джон Фавро, автор на речите на американския президент, както и двамата съоснователи на сайта за общности Twitter Джак Дорси и Биз Стоун.

Сред „ръководителите и революционерите” се нареждат Саркози, френският министър на финансите Кристин Лагард, мексиканският наркотрафикант Хоакин Гузман и иракският министър-председател Нури ал Малики.

Обвиненият в организирането на гигантска измама за 50 млрд. долара Бърнард Мадоф, който в момента се намира в затвора, фигурира в категорията „строители и титани”.

При артистите изпъква 28-годишният диригент Густаво Дудамел, който от септември поема симфоничния оркестър на Лос Анджелис. Редом до него е американският музикант Джон Леджънд.

В категорията „герои и икони” влизат актьорът Джордж Клуни, съпругата на американския президент – Мишел, испанският тенисист Рафаел Надал и др.