3 камери фиксирали убийството на Мечан и оцеляването на гаджето му

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

С автоматичен откос от 19 куршума бил убит известният в ъндърграунда Венцислав Димитров, прочут с прякора Мечан. Покушението е извършено към 0,45 ч в неделя, както съобщи БЛИЦ. Убийството е записано от 3 камери, разположени над луксозния му бар „Лого”. На тях се виждало как приятелката му Сашка оцелява под дъжд от куршуми, досущ като Цеци Красимирова при разстрела на Косьо Самоковеца в Амстердам. 34-годишният перничанин, който има дълго кримидосие с регистрации за разпространение на наркотици, лихварство, изнудвания, кражби на коли и касоразбивания, бе направен на решето пред бар „Лого“ в кв. „Изток“. На 14 февруари т. г. Мечан бе обявен за общонационално издирване заради обир на трезор в Кърджали. Смята се, че той е част от групата на Валентин Кирилов – Пуйката. Димитров е задържан на 4 март и е освободен след 24-часов арест. Причината е, че полицията не успяла да открие убедителин доказателства за участието му в престъплението.

Преди да се раздели с живота си снощи Мечан бил с приятелката си Сашка, която по чудо се отървала невредима. Венцислав и Сашка си тръгнали от заведението малко след полунощ. Пресекли улицата, на която се намира „Лого“, за да се качат в паркирания отсреща джип БМВ.

Мечан вървял отпред. Отключил шофьорската врата, седнал зад волана и отворил дясната врата, за да се качи приятелката му. В този момент в тъмнината иззад близките кофи за боклук изскочил мъж. С едно натискане на спусъка той изстрелял почти цял пълнител в тялото на Димитров, преди той да успее да реагира, информира „24 часа”.  След изстрелите хората от квартала не чули шум от потегляща кола. Някои смятат, че убиецът се оттеглил с мотор. Минути след нападението районът бил отцепен от полицията, а дошлият екип на „Спешна помощ“ констатирал, че Мечан е издъхнал за секунди.

Разследващите моментално прегледали записите от видеокамерите. „Образувано е досъдебно производство под наблюдение на окръжната прокуратура в Перник“, заявиха от полицията и отказаха да дадат повече информация както за вида на оръжието, с което е стреляно, така и за нападателя.