Бабата на Лора Крумова пуснала слух, че не забременява, защото телевизията не дава

1
Добави коментар

Лора Крумова има договор с телевизията, който забранява да забременява. Голяма сензация, но не е истина. Доказателството е бременността на тв водещата, която вече е в началото на 6-ия месец.

Година преди това обаче бабата на Лора съвсем сериозно го разказва на таксиметров шофьор. „Баба ми е голяма кокетка, винаги излиза на токчета и ходи насам-натам само с таксита“, обяснява Крумова. И си говори с шофьорите. Един от тях се оказал познат на журналистката и така тя узнала какво си бъбри баба с хората.

„Вкъщи бяха загубили надежда

Вече съм на 33 години“, казва Лора. Баба прочела в някакъв жълт вестник измислицата с договора и очевидно много харесала като оправдание за внучката. И взела да го разправя съвсем сериозно.

А истината е, че Лора има стабилна и сериозна връзка с приятеля си Сотир Марков от 4 години. Това естествено довежда до сегашното състояние. За него обаче зрителите изобщо не подозират, защото на екрана тя обичайно е седнала и коремчето изобщо не си личи. От друга страна, тя е човек, който предпочита да не разказва много-много за личния си живот публично, както и да не го показва. Знаят само най-близките – роднините и приятелите. Наясно са и какво са казали докторите за пола – засега е момче.

„Трябва да го кръстиш Георги“, веднага споменал Георги Коритаров, с когото Лора водеше няколко години сутрешния блок на Нова тв „Здравей, България“. И до днес двамата са добри приятели, въпреки че професията ги раздели и дори ги разпрати в различни медии. Тя е в Би Ти Ви, където води авторските си предавания „Тази събота“ и „Тази неделя“, а Коритаров е в Тв+ – телевизията, която се разпространява единствено по сателитния оператор „Булсатком“. Там той прави публицистичното предаване „Свободна зона“.

„Моят син ще бие твоя“,

казал Милен Цветков – другият приятел и колега от Нова тв. Цветков замести Коритаров в сутрешния блок на „Здравей, България“ и двамата с Лора останаха една от знаковите телевизионни двойки. Както и превъзходни другари – почти всяко лято изкарват заедно, всеки с половинките си, на морето живеят каравана до каравана и знаят всичко един за друг.

Та Боян – синът на Цветков, се роди миналата година. „Сега го храня повече, за да може да бие твоя“, така Милен поздравил Лора за бъдещото бебе. Това всъщност щял да бъде неговият реванш. За какво, на Лора май не е много ясно. Но му е свикнала на приказките.

И все пак баба й, майка й и баща й са най-доволни от това, което се случва на Лора и Сотир. Досега тя все не мислела, че бебето е най-важното нещо в живота . Когато е по-млад, човек лесно прави тези неща. „На тридесет и няколко години обаче вече е подредил живота си, удобно му е и не иска да прави нищо, което да го изкара от пистите.“

В един момент подобни мисли отишли на заден план, защото на бебето просто му дошло времето. „Казват, че детето води до равновесие, променя ти живота, като премества центъра му“, обяснява Лора. Дори си дава сметка, че го е искала и заради родителите си. Те вече имат две внучета – двамата синове на брат й, но ги виждат веднъж годишно и им е мъчно и празно без тях.

Брат й е на възрастта на приятеля Сотир, с 5 години е по-голям от нея.

Живее в Катар от 12 години, където е рехабилитатор към тамошния олимпийски комитет. В края на месеца пристига в България, но по работа – ще е на лагер с катарски лекоатлети.

Обещал е да й донесе бебефон, а вероятно ще домъкне и разни други бебешки неща, останали от неговите деца.

Лора и Сотир се запознават в заведение в Банско. През зимата тя отива на концерт там. После се чуват чак през май и тогава започват и да се срещат. Отношенията им стават по-сериозни през лятото в Лозенец, където Сотир се е научил да кара сърф. Там попада в компания все на запалени сърфисти – първите, започнали да се занимават сериозно с този спорт. „Той на практика е от втората вълна сърфисти“, казва за него Лора.

Става толкова добър, че сам започва да преподава уроци. От миналото лято има и свое училище по сърф на къмпинг „Градина“. Това лято ще продължи да го развива. Занимава се и с кайтсърф – сърф с парашут, спорт, който е по-малко развит у нас. И за него преподава уроци, но невинаги има подходящи условия – много зависи от вятъра. Затова понякога води учениците си в Турция и Гърция, за да карат кайт. Покрай него Крумова изкарва цялото лято на морето.

През зимата Сотир става сноубордист и отново започва с уроците. Всъщност и Лора е учителка от една година. Тя заедно с приятелката си Галя Щърбева – тв водещата от Нова тв, и съпруга Петко Гюлчев създадоха магистратура по журналистика, продуцентство и финанси към Висшето училище по застраховане и финанси. Тя е три семестъра, като единият е онлайн, а другите два – с лекции. През първия основни лектори са тримата, през втория канят външни преподаватели за разследваща журналистика, преса, продуцентство. Тримата са създатели на медийната академия „Българион“, която прави магистърската програма, за да улесни връзката между университетите и редакциите, т.е. учи студентите на практика.

23-ма души са пред завършването на втория си семестър, като много от тях вече стажуват или са на трудов договор в Би Ти Ви, Нова тв, „Фокс“, „Нека говорят с Росен Петров“ и в продуцентски компании.

Сега предстои втората кандидатстудентска кампания за магистърската програма. Основният прием в нея става с интервюта с кандидатите, които се правят от Крумова, Щърбева и Гюлчев. Студентите обикновено се стягат, когато влязат в залата и видят популярно лице от екрана. „Не им личи много или поне бързо им минава, защото разговорът е с цел да узнаем повече за тях самите и какви са им интересите. Разбира се, важно е, след като ще стават журналисти, и да имат представа какво се случва в България“, обяснява Крумова.

Сотир обаче изобщо не се е притеснил от нейната известност. „Той се отнася с голямо уважение към нещата, които правя, интересува се, помага ми. Популярността обаче е без значение за него“, казва журналистката. Тя самата също не обича да говори много за личния си живот, рядко дава интервюта.

И за бременността нямаше скоро да се разбере заради интериора на студиото – дивани, на които седят водещ и гости. Разкрива я обаче Росен Петров, по-скоро главната редакторка на предаването му Валя Гиздарска, която беше главен редактор и на „Здравей, България“ по времето, когато и Лора е там. Канят я в студиото на Петров и в края на разговора той я пита на живо пред зрителите за хубавата новина. През първите три месеца на Крумова изобщо не е било до приказки за бременността , защото се гади, кръвното играе. Сега всичко е наред, единствено обонянието се е изострило прекалено.

„Като върколак съм, всичко усещам силно“

Затова изхвърлила нещата, които я дразнят с миризмите си. Спряла е и сериозното спортуване. Преди по 2-3 пъти седмично ходела на „планинско изкачване“. Това е програма, която се прави в зала на пътечка. Задвижването е механично, а не автоматично. При забързване на ходенето се увеличава натоварването, което имитира по-голям планински наклон – 50 градуса, 60 градуса, колкото издържиш.

Все се кани да тръгне на плуване например, но не остава време. Рядко успява и да пътува. Когато може, отиват със Сотир в къщата край Правец. Това най-често става в понеделник и вторник, тъй като другите дни са нужни за подготовка на предаванията. Лора купува селската къща преди време, като търси сред предлаганите имоти да е поне 100-годишна. И намира такава, вярно, с нужда от голям ремонт, но била собственост на архитекти, които я изпипали с облицовки от камъни и здрави зидове. Намерила строителна фирма на бивши музиканти, които се заели да я стегнат. „Ти нормална ли си да купуваш селска къща, не ме търси за там“, казал баща , като чул намеренията й. Обяснявал, че иска да ходи по асфалт.

„Сега не можеш родителите ми да ги откъснеш оттам. Като къртици са, по цял ден по двора садят цветя, подреждат камъни. Само за там мислят, когато са в София.“ „Тази събота“ и „Тази неделя“ вероятно ще се излъчват до юли. Предаванията ще излязат във ваканция, когато приключи тв сезонът, макар че неговият край не е много ясен предвид политическата обстановка в страната. Наесен Лора няма да се върне на екрана, тъй като ще е в майчинство.

НЕЙНИЯТ ВЪЗХОД

Би Ти Ви я кани и тя има свое предаване

През декември 2010 г. тръгва предаването „Тази неделя“ по Би Ти Ви и още със старта дава заявката, че е много добро. Скоро след това телевизията, която кани Крумова, след като тя е напуснала Нова тв, дава още тв време и тя прави „Тази събота“. И двете програми са едни от най-гледаните в ефира.

И ПАДЕНИЕ

Напуска Нова тв

Един след друг партньорите в сутрешния блок „Здравей, България“ ги свалят от екрана. Първо Георги Коритаров, след това и Милен Цветков. През лятото на 2010 г. ръководството на Нова тв обяснява, че вероятно тя ще води предаването заедно с Витомир Саръиванов. Крумова категорично отказва да е с него. Не го харесва заради факта, че преди това е бил лице на риалити предаването „Цената на истината“. Крумова напуска Нова тв.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти