Формата на лицето е определяща при избора на слънчеви очила!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Преди да си купите слънчеви очила, уточнете за какво ще ги ползвате – за предпазване от слънцето, за маскиране срещу натрапници или просто, защото са модерни.

Поради голямото предлагане на разнообразни очила на пазара, изборът е доста трудна задача. Ние ще ви дадем няколко съвета, за да имате насока каква форма и модел биха съответствали най-добре на физическите ви данни.

Например, ако имате овално лице – за вас са подходящи основните видове очила, като може да са квадратни, кръгли и дори ромбоидни. Само трябва да се съобразите с пропорциите на лицето си – ако имате по-тясно лице, изберете по-малки очила, ако имате по-голямо лице, можете да си позволите очила с по-големи рамки и стъкла.

Продълговатите лица имат широко чело и скули и квадратна челюст. За да омекотите тези черти, изберете кръгли стъкла или котешки очи. Добре биха стояли и очила без предна рамка или лека рамка само над носа.

На кръгло лице най-много подхождат квадратни очила – контрастът създава приятен ефект, като изглажда дефектите и създава пропорционалност.

Триъгълното лице или така нареченето „сърцевидно” , при което горната част (челото) е широка, а долната част (брадичката)  е тясна – ще изглежда перфектно с очила тип „котешки очи”. От този тип на пазара има много разновидности и дори екстравагантни модели. Трябва само да подберете моделът, който ви допада най-много.

Какъв да бъде материалът, от който е направена рамката също е важно. Според вашите предпочитания може да бъде метална, изкуствен материал или тежък метал – важното е да са ви удобни и материалът да не ви тежи или да не предизвиква алергия.

И най-важното е очилата да изпълняват основното си предназначение и да ви предпазват от слънцето. Прочетете етикета – там трябва да пише процентът на UVA и UVB излъчванията и дължината на вредните вълни, които се блокират от стъклата на очилата. Те се измерват в нанометри, като най-високата защита е 400 нм (нанометра) и отговаря на 100%. Ако на етикета е отбелязано по-малко число означава, че очилата пропускат определено количество ултравиолетови лъчи. Съвсем тъмните очила не са подходящи за шофиране и за тази цел е добре да имате очила, на които стъклата се променят според яркостта на светлината и при тъмнина стават абсолютно прозрачни.

 

Слепотата ще се лекува с нанотехнология