30-годишна жена изглежда като 9-месечно бебе

1
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

30-годишна жена изглежда като 9-месечно бебе

21 май 2013
  Любопитно
   

Ще ви разкажем за „Странния случай с Бенджамин Бътън” но в обратен вариант. Бразилка, която не остарява и не се подмладява.

Maria Audete do Nascimento е родена на 7 май 1981г., но все още има тялото на бебе. Мария е от бедно семейство и живее в къща от кал в Сеара, Бразилия. Семейството й са баща й и втората му жена, която се грижи за Мария от смъртта на родната й майка преди 13 години.

За жалост, семейството не може да си позволи да осигури лечение за жената, чието състояние е можело да се излекува ако са били взети мерки при раждането. Засега тя продължава да живее като бебе, неспособна да обслужва собствените си нужди и дори да говори.

Домът, в който живее Мария, макар и беден изобщо не е лишен от любов. Мащехата й, Дора, се грижи за жената-дете от деня, в който се е омъжила за бащата. Дора вярва, че това е смисъла на живота й и Господ й е пратил това дете, за да се грижи за него.

Експерти от факултета по медицина в Сеара твърдят, че Мария страда от остър дефицит на хормона на щитовидната жлеза. В резултат от хипотиреодизъм, тялото й никога не е могло да се развива физически и умствено. Те обясняват още, че ако случаят е бил установен по-рано, Мария е имала шанс да се развие като нормалните деца. Университетът се е съгласил да осигури безплатно лечение за жената, което ще й позволи да бъде малко по-независима – да ходи, яде и да казва няколко думи. Но засега тя е детето, което никога не пораства.

източник: inews.bg