От НСА искат да строят закрита кръгла атлетическа писта

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Ръководството на Национална спортна академия „Васил Левски“ в лицето на ръководителя на катедра „Лека атлетика“ към НСА – проф. Стефан Стойков е изпратило писмо до министъра на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев с искане на територията на Академията да бъде построена закрита кръгла атлетическа зала. Това разкри днес самият Стойков на пресконференция в Пресклуб „България“ по повод 35-ото издание на международния атлетически турнир „Нови звезди“.

„Писал съм писмо до спортния министър, помолил съм и ректора доц. Пенчо Гешев да изготви от свое име такова писмо, за да инициираме построяване на закрит атлетически комплекс. Имаме терени, можем да покрием средния стадион. Двумилионна София има нужда от закрит атлетически комплекс. Трябват ни зали за спорт, а не за концерти. А тази зала може да се ползва и за други спортове, не само за атлетика“, заяви ръководителят на катедра „Лека атлетика“ към НСА.

В емоционалното си изказване проф. Стойков говори за нуждите, които имат българските атлети и за липсата на закрити тренировъчни зали. Той поясни, че през зимния сезон малката права атлетическа писта на НСА е трябвало да приютява почти всички родни атлети.

Снимки: Емона Цончева/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от днешната пресконференция ТУК!!!