Борисов се подигра с майките

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Бившите управляващи трябваше да преминат в опозиция, за да се сетят за майките. Лидерът на ГЕРБ и доскорошен премиер Бойко Борисов неочаквано се извъртя на 180 градуса, обявявайки се за увеличаване на майчинските и замразяване на депутатските заплати.

Само допреди няколко месеца той и ГЕРБ бяха категорични, че пари за майките няма. Сега обаче от партията ще настояват за увеличаването на майчинските от 240 на 310 лв.

Борисов бе първият от лидерите на парламентарно представените партии в 42-рото Народно събрание, който получи думата за програмна реч.

Освен че са загрижени за майките и заплатите на народните избраници, герберите ще поискат изработването на нов Кодекс на труда, решаване на въпроса за гъвкавата заетост, подкрепа на четири законопроекта за специалните служби и приемането на закона за средното образование.

„Този, който стане премиер, това е изключително смела и отговорна постъпка и трябва да получи подкрепа от всички нас. Знам, че ще е Орешарски, той ще има пълната ни подкрепа за всички непопулярни мерки, които трябва да направи, другото е политиканстване“, заяви Борисов.

Той беше категоричен, че ще предложи правителство във всички случаи, след което ще върне мандата. Според него хората трябва да знаят кои експерти ще бъдат част от кабинета му. Вече няма да се регистрираме и ние, ще стоим в парламента и ще видим сега какъв номер трябва да изиграят за правителство, заплаши той.