XBOX One – новата конзола на Microsoft

1
Добави коментар
embaka
embaka

 

Microsoft направи това, което всички отдавна очакваха – крачка назад в гейминга, анонсирайки all-in-one home entertainment system с името XBOX One. Къде точно е конзолата, къде са игрите и защо поредността е на обратно – все въпроси, на които геймърите се надяват да получат отговор в следващите минути.

Шегата настрана, новата конзола (ако това е правилната дума) вече е факт и се нарича XBOX One. Не XBOX720, не XBOX Infinity, а XBOX One. За добро или лошо това ще бъде названието, което ще трябва да помним през следващите месеци и години.

Конференцията тече едва от няколко минути, но думата „entertainment“ вече бе използвана дузина пъти, което не вещае нищо добро. Игри, музика, филми и ТВ програми – всичко това ще бъде достъпно на едно място през новата платформа на Microsoft, уверява ни Дон Матрик от Microsoft, който в момента ни показва някои от най-важните принципи на управление на съдържанието на XBOX One.

Когато първите минути от раждането на една гейм конзола са съпроводени с демонстрация на филми и Skype, значи нещо не е наред.