Гъбичната инфекция „атлетично стъпало” се лекува с упоритост!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Атлетичното стъпало (Tinea pedis) се причинява от вид гъбички – прикрити неканени гости, които нападат ноктите, кожата и космите по ходилото.

Инфекцията може да засегне само гънките между пръстите на краката или да се разпространи по ноктите и долната част на ходилото. Мокрите подови настилки са изключително благодатна среда за разпространение на гъбичките, които се развиват най-бързо на топло и влажно. Ето защо запотените ходила са отлично място за тяхното размножаване.

Потърсете в аптеката кремове и мехлеми – Миконазол, Клотримазол, Ламизил и други. Следвайте указанията на листовката. След изчерпване на мазилото вземете мерки да не се възобновят гъбичките, като продължите лечението с домашно приготвени рецепти – общо 1 месец. След това следвайте нашите съвети за профилактика.

За да ограничите разпространението на инфекцията, винаги щом докоснете ходилата си, след това старателно измивайте ръцете си.

Вечер направете следния разтвор – във вана за вода (или леген), в който ще потопите краката си за 30 минути, сипете 5 капки масло от синап (или 3 щипки синап на прах).

Невенът също се използва за локално лечение на гъбична инфекция, защото има противовъзпалителни свойства.

Винаги след къпане подсушавайте старателно ходилата си. Можете да използвате сешоар, особено за гънките между пръстите.

При прекомерно изпотяване на краката, сменяйте чорапите си по 3 пъти на ден. Носете памучни чорапи и ги изпирайте в много гореща вода, а след изпиране ги сложете за няколко минути в микровълновата фурна.

Нанесете от вътрешната страна на обувките си противогъбичен прах или спрей. Носете джапанки или чехли навсякъде, където другите ходят боси – в спортни зали, съблекални, около плувния басейн и на плажа – крайморският пясък също съдържа незнайно колко много зарази!

 

Използвайте зехтин в натуралната му форма!