Карамазов, Вергов и Бахаров гостуват с „Арт“ на бургаска сцена

1
Добави коментар

След огромния успех, който пожъна постановката „Спанак с картофи“ тримата близки приятели Владимир Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов отново ще излязат заедно на бургаска сцена. 

Големите ни актьори не само изпълняват главните роли, но и продуцират пиесата „Арт“, която ще бъде в ДНА на 8 и 9 юни от 19,30 ч.

Това е история за трима приятели, дълго премълчавани тайни и една картина 1.60 см/ 1.20 см, изобразяваща три бели линии на бял фон, която може да сложи край на едно 15-годишно приятелство?  

„Серж (Бахаров) си купува скъпо модернистично платно на стойност 200 000 франка, но вместо ентусиазмът от покупката да бъде споделен и от най-близките му другари Марк (Вергов) и Иван (Карамазов), те показват някои от най-лошите си черти. Картината става повод за началото на разгорещен спор помежду им, който доста се отдалечава от дебат на тема модерно изкуство“, казаха от Арт ателие, организатори на гастрола на пиесата в Бургаско.

Текстът на „Арт“ е на френския драматург Ясмина Реза, сценографията е поверена на Никола Тороманов, а музиката е дело на Калин Николов. Режисьорът Антон Угринов е успял да улови енергията и преживяванията на актьорите и да ги вплете в текста на Реза.  Личи си, че „Арт“ е лично преживяване за Бахаров, Вергов и Карамазов. В постановката  актьорите освен големия си талант подаряват на зрителя и частица от личния си свят. И успяват неусетно да направят публиката съпрачастна.

Стартът на морското турне ще бъде даден в Поморие на 6 юни от 19,30 ч. на сцената на читалище „Просвета 1888“. Жителите и гостите на Созопол ще могат да гледат постановката на 7 юни от 19 ч. в читалище „Отец Паисий“.

премиерата ще бъде в Царево в читалище „Г.Кондолов“. На 10 юни от 19 ч.Владо, Захари и Юлиан ще бъдат в Айтос в читалище „Васил Левски“.

Билети вече се продават на касите по места.за запитвания и заявки тел.: 0894898098