Първи шпионски фотографии на Mercedes S-класа купе

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Mercedes най-сетне сложиха край на мистерията около новото поколение на S-класата. През настоящата година седанът ще се появи на пазара в няколко варианта, а купето и базираният на него кабриолет ще бъдат предложени през 2014 година. Обективите на нашите фотографи вече успяха да уловят купето на S-класата.

Още по темата

Повече за Mercedes-Benz

» Всички новини
» Всички тестове

Новият Mercedes S-класа с вътнрешнофирмен код BR222 ще трябва да се появи до средата на тази година в различни междуосия и варианти, за да компенсира отпадането на марката Maybach. Наред със седана, портфолиото ще се обогати с цяла гама луксозни модели – купе и базиран на него кабриолет с мек покрив. Новият Mercedes S-класа купе в момента изпълнява тестовите обиколки в северната част на Германия и така попадна в лапите на нашия фотограф-папрак. Mercedes S-класа купе ще изглежда по-спортно

Mercedes S-класа купе, което ще бъде на пазара от 2014 г., разбира се ще вземе от седана на Mercedes S-класа цялата задвижваща технология, както и новите усъвършенствани помощни системи. Както обикновено, за купето ще бъдат предвидени само най-мощните агрегати в рамките на концерна. Гамата ще започва от S400 с V6 битурбо двигател с 333 к.с. и 480 Нм въртящ момент и трябва да достигне до S500 с V8 и S600 с битурбо V12. В допълнение може да се очакват AMG версиите S63 и S65. Вероятно купето няма да се предлага с дизелов двигател. Относно дизайна, новият Mercedes S-класа купе ще бъде по-спортен. Линията на покрива е силно снишена, което е довело до смаляване на задните странични прозорци. Купето на S-класата в бъдеще ще покаже по-широки рамене и ще изглежда много по-внушително.

В горния си ръб новите светлини имат хоризонтална LED лента за мигачите, както LED лайстна със светлини за движение през деня. Относно дизайна на купето бихте могли да се ориентирате от обновената наскоро E-класа. Капакът на мотора е силно контуриран, а задната част е с изпъкнал завършек.