Целогодишни растения за дома и офиса

2
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Хубаво ни е, когато домът или офисът греят от цветовете на растенията. Зимата е още по-красива с настроението, което ни носят. Няколко много красиви и непретенциозни билки и цветя, ще върнат светлината в дома ви, ако досега ви е било трудно да отглеждате растения.

Розмарин, градински чай, мащерка

На тези билки може да се радвате и зимата. По-добре е да си купите разсад. Тези растения обичат светлината и предпочитат да бъдат в отделни саксии. Поддържайте почвата влажна, но не мокра.

Циклама

Това красиво растение обича влажна почва, по-ниски температури, светлина, но не излагане на пряка слънчева светлина. За да се радвате по-дълго на цъфтежа му, купете растение, което е с повече пъпчици. Цветовете на цикламата могат да ви изненадат и зимата, стига да се грижите добре за нея.

Бромелия

Тези цветя са идеални за дома или офиса, защото обичат изкуствената светлина. Поддържайте почвата влажна, но не мокра. Повечето от тези растения цъфтят веднъж годишно.

Алое вера

Това растение е идеално за тези, които са малко разсеяни по отношение на отглеждането. Лятото алое вера спокойно може да вирее в градината. Полива се, когато почвата му изсъхне.

Африкански виолетки (стайни теменужки)

Тези прекрасни цветя ще ви радват през цялата година. Тъй като цъфтят постоянно, е добре да ги сложите в стая с южно изложение, защото се нуждаят от повече светлина. Поддържайте почвата влажна, но не мокра.

Снимки: Sxc.hu