Покупка на мебели – от мебелен магазин или по поръчка?

1
Добави коментар

Когато дойде време за обзавеждане на дома, собствениците са изправени пред дилема дали да се задоволят с асортимента по магазините, или да потърсят нещо различно при майстор дърводелец. Покупка на мебели – от мебелен магазин или по поръчка?

Покупка на мебели – от мебелен магазин или по поръчка?

ЗА мебели по поръчка:

Мебелите са изцяло по вкуса на купувача – обикновено майсторът предлага купища каталози, от които купувачът може да си избере например кухненско обзавеждане от плоскостите за шкафчетата до техните дръжки. Работи се изцяло по желание на клиента. Размерите пасват отлично на жилището – често хората се оплакват, че мебелите, които са по магазините, не пасват на жилища с по-нестандартна конструкция. При мебелите по поръчка майсторът лично взима размерите и няма опасност от нефункционални ниши и неравности.Излиза по-евтино – от една страна цената на материалите, от друга – труда, от трета – възможността за отстъпка при по-голяма поръчка. Всичко това дава отражение на крайната цена в положителен аспект.

За готови мебели от магазина:

По мебелните магазини има изобилие от модели – дори клиентът да попадне в магазин, в който няма подходящо обзавеждане за неговия дом и вкус, то в следващите 10 мебелни магазина той със сигурност ще намери това, което търси. Става по-бързо – предимството да си купиш мебели от магазин е, че не се занимаваш с майстори, не чакаш за материали, а може да си купиш всичко наготово така, както го виждаш пред теб на витрината.Пазаруване на промоции – все по-често мебелните магазини търсят поводи за организирането на промоции и отстъпки за своите клиенти, така че те да имат възможност да закупят мечтаното обзавеждане на по-ниска цена.

22.05.2013/ Христина Спасова