Как да използваме подслушвателни устройства?

0
Добави коментар
spybg
spybg

А ти хареса ли тази статия?!?

Днес техниката е изработена така, че да предлага на своите потребители максимум функции срещу минимум усилия. С цел да предложи практичен начин с минимални усилия да бъде свършена важна задача. И това се отнася, както за професионалния живот, така и за личния. Никой вече няма време и нерви излишно да се затормозява с инструкции и множество стъпки, през които да се премине, само и само, за да се стигне до нещо елементарно.

В този ред на мисли самия израз подслушвателни устройства може да ви прозвучи като някое адски трудно за използване средство за шпионаж или непочтени действия. Истината е обаче, че тези технически джаджи вече са дотолкова опростени що се отнася до тяхната манипулация, че няма нужда да четете тонове литература, за да се запознаете с начина им на действие.

Първо има няколко вида подслушвателни устройства – физически и софтуерни. Физическите пък се разделят на бръмбари, подслушватели за стена и такива, използващи мрежите на мобилните оператори. Във всеки случай боравенето е лесно – точно като детска игра. Бръмбарите са такива подслушвателни устройства, които трябва да се свържат с кабела на стационарния телефон, за да може да предадат разговора към специален рекордер или пък пряко свързване на друга линия към тази.

Подслушвателите за стена имат няколко елемента – микрофон, който да се постави на стената, слушалки, с които да се чува всеки звук от другата страна и тяло, от което можете да настройвате звука или да включите записващо устройство.

И най-практичните подслушвателни устройства са третия вид физически такива – тези, които използват мрежата на мобилните оператори. Те са с малки, дискретни размери и неопределена форма. Не приличат на някакво тайно устройство с неясно предназначение, а в повечето случай на кутийка, в която се поставя сим карта. Няма надписи по нея, няма звукови сигнали. Изобщо няма начин да се разбере какво е това. Някои са маскирани и като батерии за мобилен телефон. Използването им също е лесно. Преди да ги включите просто трябва да поставите една неизползвана от вас, но активна сим карта, без пин код в специални слот за това. След което може да програмирате устройството. Тъй като голяма част имат вече и гласов контрол, може да изпратите от вашия телефон към устройството команда, която да активира гласовия контрол. Така когато някой заговори пред него, микрофона се включва и започва да записва или препраща към вас като предварително ви изпрати смс, че се е включило.

По този начин ще имате винаги реална представа за неща, които се случват около вас – в дома, офиса или на друго важно място. Ако искате и ясен звук, предаващ целия разгвор, освен картина, всички подслушвателни устройства, са чудесна алтернатива на скритите камери.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
Автор: Андон Иванов
Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL.
В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.