Български превозвачи са задържани на грузинско-турската граница

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

В момента на грузинско-турската граница има над 30 български товарни автомобила, задържани от турските власти, необяснимо по какви причини. Това заяви за „Фокус“ Илиян Филипов, член на Управителния съвет на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ). „Вчера имаше отново камиони задържани на турската граница, за времево ограничение, уточни Филипов.

„Очакванията ни от срещата на Кристиян Кръстев с турския министър на транспорт са – да се решат проблемите, така че гледаме позитивно, и се надяваме да се решат нещата по дипломатичен начин. Ако не се разрешат, ние сме принудени отново да предприемем мерки. На вчерашната среща, която проведохме превозвачите от бранша с директора на Дирекция „Автомобилна администрация“ Валентин Божков и зам.-директора Йордан Арабаджиев, заявихме твърдо позициите си и какво искаме да отпадне. От прессекретариата на СЕМТ в нашето Министерство на транспорта пристигна писмо, в което се заявява, че българските превозвачи са в първото си и, че турците нарушават международната СЕМТ-конвенция. Така че ние твърдо сме зад позицията си“, заяви Филипов.

Преди да предприемат каквито и да било мерки, превозвачите ще изчакат срещата си в понеделник с бранша на турските превозвачите в Истанбул.

Етикети:

превозвачи | грузинско-турска граница