Гореща тенденция в тюркоазено » eMODNO да имам

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

С ръка на сърцето можем да заявим, че когато настъпи летния сезон, един от любимите ни цветове е тюркоазеното. Сигурни сме, че много от вас също го обожават, защото този наситен и ярък цвят създава асоциация за лазурни лагуни на екзотични острови.

Тюркоазеното освежава визията, зарежда я с енергия и настроение. Може да заложите на ефирна рокля в прекрасния нюанс, дързък панталон, туника или грабващи окото аксесоари…

Бижута в тази гама придават уникален акцент на цялостния аутфит. Вариант са и декоративните, но ние ви препоръчваме да подберете красиви бижута от полускъпоценния камък, който е „виновник“ за самото название на този цвят.

Любопитно: Тюркоазът е един от най-старите камъни, познати на човечеството. Той е дълбоко ценен в Древен Египет и Тибет. Има много защитни и лечебни свойства и се смята, че носи богатство, щастие и любов.

Оливия Уайлд, Нина Добрев, Беренис Марло, Карли Клос, Салма Хайек и Джейн Фода приличат на морски сирени с визия, вдъхновена от наситения тюркоазен оттенък!

Тюркоазеното е акцент в много от пролетно-летните колекции на водещите модни къщи. Особено любими са ни дизайнерските творения на Diane von Furstenberg в тази гама (вижте ТУК)! Красивият цвят се среща при Missoni, Michael Kors, Gucci, Elie Saab, Nina Ricci, John Galliano, Oscar de la Renta, Versace и други.

* Колекции пролет-лято 2013 от Missoni, Michael Kors, Gucci, Elie Saab и Diane von Furstenberg.

Ако сте любители на разкошното тюркоазено, вижте нашите шопинг предложения от колекциите на онлайн магазините boohoo.com и fashionup.bg!

Автор: Делица Цонева