Финалната битка на Изток започва тази нощ

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Финалите на Източната конференция на НБА започват тази нощ в Маями. В 3.30 часа българско време шампионите на Лигата от Маями Хийт и един от най-прогресиращите отбори в последните години в лицето на Индиана Пейсърс ще премерят сили в повторение на миналогодишния полуфинал на Изток, когато „горещите“ опариха „пешеходците с 4-2 победи.

Пейсърс вече изхвърлиха от плейофите Ню Йорк Никс, които завършиха на втора позиция в конференцията, докато Маями прати Чикаго Булс във ваканция.

В редовния сезон тази година Индиана има преимущество, след като спечели два от трите си сблъсъка с Маями, но както е известно за всички в плейофите нещата са много по-различни.

Хийт отново ще разчита на „Най-полезният играч“ в НБА ЛеБрон Джеймс, който е подкрепян от Дуейн Уейд и Крис Бош, оформяйки т.нар. „Голямо трио“. Тази година Ерик Сполстра попълни и някои от липсващите части в пъзела с привличането на най-добрия тройкадция в историята на Лигата Рей Алън, както и Крис Андерсен, който е отличен черноработник.

От другата страна Пейсърс са без най-добрия си играч в последните сезони Дани Грейнджър, чиято травма обаче даде шанс за изява на Пол Джордж. 23-годишното крило избухна и заслужено грабна приза за „Най-прогресиращ играч“. Силата на Индиана не е в индивидуалностите, а играчите не пропускат да го подчертаят в изявите си пред медиите. Наскоро Дейвид Уест заяви, че никога не е бил в отбор, който е концентриран толкова много върху думичката „ние“, докато „аз“ почти не се употребява.

Дуейн Уейд и Юдонис Хаслем ще играят на финал на Изток за пети път в последните девет сезона, като и петте пъти те са били с екипа на Маями. ЛеБрон Джеймс достига тази фаза също за пети път, само че в последните седем години и за трети пореден с Маями. Опита определено е на страната на шампионите.

От другата страна само един играч е достигал до финал на конференция и това е резервния център на тима Иан Махинми. Французинът изигра всичко на всичко 71 секунди за Далас през 2011 година на Запад.

„Това е възможност за мен да продължа да преследвам мечтата си. А тя е да се боря за титлата в НБА. Щастлив съм от настоящата си позиция, имам страхотни съотборници и сме част от страхотна организация. За мен остава просто да изиграя ролята си“, коментира предстоящата серия ЛеБрон Джеймс.

„В НБА в момента има четири отбора, които играят мачове. Всички се борят цяла година, за да достигнат до тази фаза. Миналата година загубихме от Маяими на полуфиналите, а тази година сме една крачка по-напред, което значи, че сме подобрили представянето си. Всичко зависи от нас“, пък са думите на Дейвид Уест.